< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Fregattokat Tajvannak Peking dühös Washingtonra a tajvani fegyvereladások miatt//// Cause de frégates à Taiwan Pékin colère de Washington pour les ventes d’armes à Taiwan

| Mobile | RSS

Fregattokat Tajvannak Peking dühös Washingtonra a tajvani fegyvereladások miatt//// Cause de frégates à Taiwan Pékin colère de Washington pour les ventes d’armes à Taiwan

2014. december 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Fregattokat Tajvannak
Peking dühös Washingtonra a tajvani fegyvereladások miatt

Peking pénteken határozott hangú tiltakozással fejezte ki nemtetszését amiatt, hogy Barack Obama amerikai elnök aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi Perry-osztályú fregattok értékesítését Tajvannak.

A törvény súlyosan megsérti a három kínai-amerikai közös nyilatkozatot, különösen az 1982-est, amelyben az Egyesült Államok vállalta, hogy folyamatosan csökkenti fegyvereladásait Tajvan számára – jelentette ki tájékoztatóján Csin Kang, a külügyminisztérium szóvivője.

“(A lépés) brutális beavatkozás Kína belügyeibe, aláássa Kína szuverenitását és biztonsági érdekeit, továbbá a Tajvani-szoros két partja közötti békés fejlődés iránya ellenében hat” – jelentette ki Csin.

Hozzátette, a tajvani ügy Kína alapvető érdekeit érinti, és mindig is a legfontosabb és legérzékenyebb kérdése volt a kínai-amerikai kapcsolatoknak. Az amerikai fegyvereladások ellenzése Kína határozott, világos és következetes álláspontja – fogalmazott a szóvivő, s jelezte, a történtek miatt a kormány mind Pekingben, mind Washingtonban hivatalos formában is tiltakozását fejezte ki.

“Fenntartjuk magunknak a jogot további (válasz)intézkedésekre” – közölte Csin. A szóvivő külön is felhívta az Egyesült Államok figyelmét arra, hogy tartsa magát az “egy Kína” politikához és a három közös nyilatkozathoz, szüntesse meg hivatalos és katonai kapcsolatait Tajvannal, állítsa le fegyvereladásait és tegyen többet a Tajvani-szoros két partja közötti kapcsolatok békés fejlődéért.

Peking legutóbb 2013-ban háborodott fel ugyanezen okok miatt. Akkor amerikai ígéret szerint F-16-os vadászbombázókat, Apache támadó helikoptereket, Black Hawk szállító helikoptereket és a legfejlettebbek közé tartozó Patriot légvédelmi rakétákat is ígértek Tajvannak.

A Pentagon 2010 januárjában egy 6,4 milliárd dolláros fegyvercsomag eladásáról döntött, 2011 őszén pedig egy csaknem hatmilliárd dollár értékű fegyvereladást jelentettek be, amely tartalmazta 145 darab F-16 A/B típusú vadászgép korszerűsítését.

Peking minden egyes eddigi fegyvereladásra rendkívül ingerülten reagált. A történtek következményeként a két ország közötti védelmi együttműködés rendszerint hosszabb-rövidebb időszakokra a minimálisra csökkent vagy szünetelt. Kína területe részeként tekint Tajvanra, amely de facto önálló államként működik, még ha a világon mindössze kevesebb, mint két tucat ország ismeri is el.

A mindenkori kínai politikai vezetés deklarált célja az ország újraegyesítése. A Tajvani-szoros két partja között az elmúlt hat évben, jelentősen javultak a kapcsolatok, ám a jelenleg kormányzó Kuomintang párt sokat veszített népszerűségéből, s feltételezhető, hogy 2016 tavaszán függetlenség párti elnököt választanak. Peking korábban arra az esetre, ha a sziget kimondaná függetlenségét, katonai erő bevetésével fenyegetett.
forrás:ma.hu

Cause de frégates à Taiwan
Pékin colère de Washington pour les ventes d’armes à Taiwan

Pékin a décidé vendredi à l’unanimité pour protester mécontentement exprimé par le fait que le président américain Barack Obama a signé une loi autorisant la vente de frégates Perry-classe à Taiwan.

La loi viole gravement la déclaration conjointe sino-américaine de trois, surtout le soir en 1982, dans laquelle les États-Unis a accepté de continuer à réduire fegyvereladásait Taiwan – Briefing Chin Kang a déclaré, le porte-parole ministère des Affaires étrangères.

“(Étape) interférences brutale dans les affaires intérieures de la Chine, de saper la souveraineté et de sécurité les intérêts de la Chine, et contre la direction du développement pacifique détroit de Taiwan entre les deux côtés peuvent” – a déclaré Chin.

Il a ajouté que le cas de Taïwan concerne les intérêts fondamentaux de la Chine, et a toujours été la question la plus importante et sensible des relations sino-américaines. L’opposition aux ventes d’armes américaines à la position forte, claire et cohérente de la Chine – a déclaré le porte-parole, a exprimé un désir de ce qui est arrivé et le gouvernement de Pékin et Washington a également exprimé sa forme de protestation officielle.

“Nous nous réservons en outre (réponse) le droit d’action” – a déclaré Chin. Le porte-parole a également appelé une attention particulière aux Etats-Unis d’adhérer à la politique “d’une seule Chine” et les trois déclaration conjointe, corriger les liens officiels et militaires avec Taiwan, arrêtez fegyvereladásait et faire plus inter-détroit relations entre les deux rives de la fejlődéért pacifique .

Beijing a récemment en 2013 pour les mêmes raisons indignation. Ensuite, selon la promesse américaine vadászbombázókat hélicoptères F-16 Apache attaque, Black Hawk hélicoptères de transport et la plus développée pour les missiles de défense aérienne Patriot à Taiwan a également promis.

Le Pentagone en Janvier 2010 avec un paquet de vente d’armes $ 6,4 milliards a décidé à l’automne de 2011 et fait état d’une valeur de près de six milliards de dollars de ventes d’armes, qui comprenait 145 pièces de Type combattants F-16A / B à ce jour.

Les ventes d’armes à la date de Beijing chaque réagi très en colère. Les événements généralement comme une conséquence de la réduction ou de suspension d’un minimum de périodes de la coopération de défense entre les deux pays plus ou moins longues. Considère Taiwan partie du territoire de la Chine, qui exploite un Etat indépendant de facto, même si le monde est un peu moins de deux douzaines de pays reconnaissent également.

Le leadership politique chinois actuel du pays a déclaré objectif de la réunification. Entre les deux côtés du détroit de Taiwan au cours des six dernières années, les relations se sont améliorées de manière significative, mais l’actuel gouverneur du parti Kuomintang perdu beaucoup de sa popularité, et on peut supposer que, dans le printemps de 2016, le président pro-indépendance élire. Pékin plus tôt dans le cas où vous devez spécifier l’indépendance de l’île menacée force militaire.
Source: ma.hu

Leave a Reply 212 megnézve, 1 alkalommal mai nap |