< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Orbán Ráhel vagyonosodását is vizsgálnák

| Mobile | RSS

Orbán Ráhel vagyonosodását is vizsgálnák

2014. december 20. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Orbán Ráhel vagyonosodását is vizsgálnák

 

Az ellenzéki párt társelnöke Orbán Ráhel csütörtök esti nyilvános bejegyzésére reagált, melyben a kormányfő lánya kikelt az őt és édesapját ért “támadások” ellen. A DK ugyanis vagyonnyilatkozati vizsgálatot kezdeményezett Orbán Viktorral szemben, hogy megtudják: miből fizeti a miniszterelnök lánya svájci taníttatását. A HVG a Lausanne-i vendéglátó-ipari főiskola tandíjáról azt írta, “az éves kurzus 80 ezer svájci frankba – több mint 20 millió forintba – kerül, amiből a tandíj 50 ezret kóstál”. A DK szerint ez azt is jelenti, a miniszterelnök éves fizetése sem fedezné lánya taníttatását.

Orbán Ráhel állítása szerint azonban önálló keresetből, a maga teremtette anyagiakból él, s tanul. “Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük” – írta. Egyébként férje, Tiborcz István vezető tisztségviselő, igazgatósági tag lett az E-OS Innovatív Zrt-ben (egy Közgép-leány) rögtön a diploma után.

Szabó Tímea erre válaszul utalt a Habony Árpáddal szemben kezdeményezett adóhatósági vizsgálatokra, amikor azt írta: a “PM épp most vizsgálja, hogy munkanélküliként hogyan tett szert milliárdos vagyonára. Ha szeretnétek, akkor veletek is megtesszük ezt, és akkor megszűnik minden rosszindulatú pletyka a svájci suliddal kapcsolatban”.

Orbán Ráhel üzenetére sokan “válaszoltak”, Jászberényi Sándor költő például nyílt levelet fogalmazott meg, arra kérve a kormányfő lányát: “tegye fel önmagának a kérdést: honnan tudja finanszírozni svájci tanulmányát? Valóban a saját erejükből, tehetségükből keresnek annyit ketten a férjével, hogy ezt ki tudják fizetni?” Biztosította azonban támogatásáról Orbán Ráhelt a közmédia egyik főszerkesztője. “A gyűlölködőket, irigykedőket és gonoszakat sajnálni kell. Bátran, okosan! Úgy, ahogy édesapád teszi!” – írta Siklósi Beatrix.

Azokkal a feltételezésekkel szemben ugyanakkor, melyek szerint az Orbán-lány tegnap letörölte magát a közösségi oldalról, valójában Facebook fiókja létezik, csak már nem a korábbi – Rachel Rasi Rachel -, hanem valódi nevén érhető el.

szerző:R. I

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 292 megnézve, 1 alkalommal mai nap |