< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az Átlátszó megtalálta, honnan szedhette össze Orbán Ráhel a 15 milliós svájci egyetemi tandíjat

| Mobile | RSS

Az Átlátszó megtalálta, honnan szedhette össze Orbán Ráhel a 15 milliós svájci egyetemi tandíjat

2014. december 21. | hozzászólás | Közélet

Az Átlátszó megtalálta, honnan szedhette össze Orbán

Ráhel a 15 milliós svájci egyetemi tandíjat

A lap abból indul ki, hogy Orbán Ráhel ominózus Facebook-posztjában, amelyben édesapját és saját gazdagságát mentegeti-magyarázza, igazat ír: saját erejükből jutottak annyi pénzhez, hogy abból – többek között – futott a lausanne-i École Hoteliere kurzusára.

Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük.

– írta Orbán Ráhel a Facebookon.

Az Átlátszó szerint a szállodaiparban három év alatt nehezen szedhette meg magát Orbán első lánya, hiszen ott az átlagkereset a KSH szerin 145 ezer forint.
Kezébe vette a jövőjét (Fotó: Burger Barna / MTI)Kezébe vette a jövőjét (Fotó: Burger Barna / MTI)
220volt.hu – Akció! LG 32LB5610 FullHD LED TV 69.800 Ft

Ezért aztán – szokásukhoz híven – átnézték férje, Orbán Viktor veje, Tiborcz István cégeinek bevételeit, és arra jutottak, hogy igen, ebből már telik a 15 millió forintos félévekre.

Tiborcz cégével ugyanis sorra nyerte a megújuló energiaforrások témakörben kiírt közbeszerzéseket, annak ellenére, hogy cége (E-Os Innovatív Zrt., majd Elios Zrt.) nem sokkal korábban alakult: 2009-ben mindössze 8,4 milliós árbevétele, 2010-ben már 686 millió, 2011-ben pedig 3 milliárd (!!!) forintnyi bevétel van a cégnek.

Ennek a hallatlan sikernek az okairól már korábban beszámolt az Átlátszó, az uniós pályázati sikerekben vélhetően közrejátszhatott az is, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke, Kövesdi Zoltán volt akkoriban, aki az ugyancsak szépen gyarapodó Simicska-féle Közgép felügyelőbizottságában ült.

Az Átlátszó szerint ezután, mivel a Közgép kiszállt a cégből, csökkentek a bevételek egészen 2014-ig, amikor is újra nőni kezdtek köszönhetően a sikeres közbeszerzéseknek, összesen 2,9 milliárd forint értékben. Ráadásul tipikusan olyan tendereken nyertek el egymilliárd forintnyi pályázati pénzt, ahol az előkészítést, korábbi üzlettársa, Hamar Endre cége, a Sistrade végezte.

És még ennél is több baráti tenderen jeleskedett Orbán Ráhel férje, Orbán Viktor miniszterelnök veje, még több nyomasztó részlet az Átlátszón.
forrás:propeller.hu

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: