< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Több mint 260 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Máltai Szeretetszolgálat

| Mobile | RSS

Több mint 260 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Máltai Szeretetszolgálat

2014. december 23. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Folyamatosan kézbesítik
Több mint 260 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Máltai Szeretetszolgálat

Folyamatosan kézbesíti a rászorulóknak összeállított ajándékcsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely minden eddiginél több, 261,5 tonna tartós élelmiszert gyűjtött idei karácsonyi akciója során.

Az Adni öröm! akcióját december 16. és 21. között rendezte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A SPAR csoport 168 üzletében tartott gyűjtésen a karitatív szervezet mintegy kétezer önkéntese – köztük több száz középiskolás diák – vett részt.

Az üzletbe betérő vásárlókat arra kérték, vegyenek valamennyi tartós élelmiszert a rászorulóknak is. A kérést több tízezren teljesítették, a pénztárak után felállított máltai gyűjtőpontokon egész nap érkeztek az emberek adományai, hat nap alatt mintegy 261,5 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze – tájékoztatta a szeretszolgálat hétfőn az MTI-t.

Az adományokból a máltai szeretetszolgálat városi szervezetei átlagosan 3500 forint értékű csomagokat állítottak össze.

Budapesten és néhány nagyobb városban kétféle ajándékcsomag készült: a hajléktalan emberek számára közvetlenül fogyasztható élelmiszereket és kisebb ajándékokat tettek a csomagokba, míg a rászoruló családoknak, időseknek, fogyatékkal élő emberek hozzátartozóinak tartós élelmiszereket – lisztet, tésztát, olajat, cukrot – juttatnak el. A kisebb településeken házhoz viszik, a nagyobb városokban az intézményekben veszik át az ajándékot az érintettek.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |