< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: 150 embert rúgnak ki az egészségügyből

| Mobile | RSS

150 embert rúgnak ki az egészségügyből

2014. december 24. | hozzászólás | Életképek/bulvár

150 embert rúgnak ki az egészségügyből

Félmilliárd forintnyi megtakarítást vár az egészségügyi kormányzat az elbocsátásokkal is járó átszervezéstől – írja a nol.hu.

A lap szerint az ágazat 17 háttérintézményéből csupán az Országos Mentőszolgálatot és az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központot nem érinti a nagy átszervezés. A többi intézményt centralizálják.

A 15 átszabásra váró intézményből összesen 150 embert bocsátanának el. Egyebek mellett megszüntetik az Országos Igazságügyi Orvostani Intézetet, amelynek jogutódjaként a Semmelweis Egyetemet jelöli ki a kormányzat.

A korábbinál több feladat jut majd az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak. Ide kerülnek a betegirányítással és a kapacitáselosztással kapcsolatos szervezési és irányítási munkák a kórházfenntartótól.

A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) helyett jogutódként januártól az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) gyakorolja majd az államot megillető tulajdonosi jogokat az egészségügyi szakellátásokhoz használt állami vagyon fölött. A GYEMSZI informatikai főosztályán is jelentős karcsúsítás várható, innen 30 embert bocsáthatnak el. Az intézettől összesen 50 embert küldhetnek el – olvasható a nol.hu-n.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 233 megnézve, 1 alkalommal mai nap |