< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Őrizetbe vettek tizenkét tüntetőt Hongkongban

| Mobile | RSS

Őrizetbe vettek tizenkét tüntetőt Hongkongban

2014. december 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Őrizetbe vettek tizenkét tüntetőt Hongkongban

 

Őrizetbe vettek a demokráciáért tüntető tizenkét embert a hatóságok Hongkongban csütörtökre virradó éjjel, miután a demonstrálók visszatértek az általuk korábban megszállva tartott egyik helyszínre.

A rendőrség csütörtöki közleménye szerint a tüntetők több utat eltorlaszoltak a kínai különleges közigazgatási övezet Mong Kok negyedében. A megmozdulást a rendőrök könnygázzal és botozással oszlatták szét. Az őrizetbe vett embereket egyebek mellett hivatalos személy elleni erőszakkal és személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegésével gyanúsítják.

A polgári engedetlenség új korszaka

A közlemény szerint az oszlatásban két rendőr megsérült. A tüntetők sérüléseiről nem számoltak be a hatóságok. A hongkongi diákok szeptember 22-én kezdtek utcai tiltakozásokba, mert nem akarják elfogadni a hongkongi választási reform Peking által diktált menetrendjét. A diákok és aktivisták mozgalma akkor bővült területfoglalásokká, amikor a rendőrség könnygázt vetett be a tüntetők ellen. A mozgalom később megbénította Hongkong forgalmát, és az aktivisták szerint a polgári engedetlenség új korszakát hozta el a kelet-ázsiai metropoliszban, ahol a lakók egy része mindinkább tart a kínai központi kormány növekvő befolyásától.

December közepén a hatóságok felszámolták a területfoglalást, és őrizetbe vettek több mint 200 embert, amiért ellenszegültek a rendőri intézkedésnek. Az aktivisták akkor azt ígérték, új eszközökkel folytatják polgári engedetlenségi mozgalmukat a kormány ellen

forrás:origo.hu

Leave a Reply 211 megnézve, 1 alkalommal mai nap |