< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Először szállt fel hadihajóról az amerikai robotkopter

| Mobile | RSS

Először szállt fel hadihajóról az amerikai robotkopter

2014. december 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Először szállt fel hadihajóról az amerikai robotkopter

Nézze meg videón, hogyan szállt fel a pilóta nélküli helikopter egy rombolóról! Két éven belül hadrendbe állhat a MQ-8C Fire Scout az amerikai haditengerészetnél.

A Northrop Grumman cég által kifejlesztett MQ-8C Fire Scout nevű légi jármű messziről ugyanúgy néz ki, mint bármely másik harci helikopter, ám közelről jól látszik, hogy nincsenek ablakai, teljes egészében fémből van. A pilóta nélküli helikopterben ugyanis nem utaznak pilóták, az távvezérléssel vagy robotirányítással tud repülni.

Először szállt fel rombolóról robotkopter

Az MQ-8C drón helikopter december 16-án a USS Jason Dunham romboló fedélzetéről huszonkét darab felszállást és leszállást hajtott végre Virginia partjainál. Ezt megelőzően a pilóta nélküli helikopter működését egy kaliforniai légi bázison tesztelték.

Korábban még sosem szállt fel pilóta nélküli helikopter tengeri rombolóról – írja a DefenseTech.org. A hagyományos helikopterekkel való hasonlóság nem véletlen, a Fire Scout alapjait ugyanis egy hagyományos Bell 407-es helikopter képezi, és három verzióban is fejlesztik már tizenkét éve.
Muníciót szállít majd a jövő katonáinak

A jövőben a helikopter feladata elsősorban az lesz, hogy muníciót és más szükséges felszerelést szállítson az amerikai katonai missziók helyszíneire. Az akár 450 kilogramm hasznos teher szállítására képes helikopter egyszerre akár 14 órát is képes a levegőben tölteni.

MQ-8C Fire Scout
Forrás: Northrop Grumman

forrás:origo.hu

Leave a Reply 212 megnézve, 1 alkalommal mai nap |