< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tűz a vízen Olasz komphajó – Az utasok több mint felét mentették ki eddig////Feu sur l’eau Traversier italienne – plus de la moitié des passagers ont été secourus jusqu’à présent

| Mobile | RSS

Tűz a vízen Olasz komphajó – Az utasok több mint felét mentették ki eddig////Feu sur l’eau Traversier italienne – plus de la moitié des passagers ont été secourus jusqu’à présent

2014. december 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Tűz a vízen
Olasz komphajó – Az utasok több mint felét mentették ki eddig

Az olasz haditengerészet adatai szerint a görögországi partoknál kigyulladt Norman Atlantic nevű olasz komphajóról hétfő reggelig 254 embert sikerült kimenteni. Az Albánia partjainál hányódó hajó fedélzetén még 224-en vannak.

Fotó: Facebook/Norman Atlantic

Riccardo Rizzotto, az olasz haditengerészet szóvivője hétfő reggel arról számolt be, hogy az utasok mentése egész éjszaka folyt. A fedélzeten lévő embereket egyesével emelték fel a helikopterekre, amelyek az utasokat olasz hadihajókra, valamint olasz és más felségjelzésű teherhajókra vitték.

A tájékoztatás szerint a hajók az utasok többségét a dél-olaszországi Puglia kikötőjébe viszik, 49-en pedig egy teherszállító hajó fedélzetén Bari felé tartanak. A pugliai kórházak készenlétben várják a többnyire kihűlt utasokat. Hétfő hajnalban az olasz haditengerészet orvoscsoportja is a Norman Atlantic fedélzetére tudott lépni.

A szóvivő elmondta, hogy a komphajóra sikerült rögzíteni a vontatókötelet, de most az utasok mentése az elsődleges cél. A nyílt tengeren hányódó komphajónak albán vagy esetleg olasz kikötőbe vontatásáról később döntenek. A hajón sikerült eloltani a tüzet, a vízzel megtelt hajótest viszont megdőlt.

A görög parti őrség nyilvánosságra hozta az utasok névsorát, amely megerősíti, hogy ketten közülük valóban magyar állampolgárok. Sorsukról egyelőre nincsen hír. Az olasz kikötőkbe érkező túlélők és sérültek nemzetiségéről nincsenek még pontos adatok, ahogyan azt sem tudni, kik maradtak a hajó fedélzetén. A komphajón eredetileg 478-an tartózkodtak, ebből 422 volt az utas, 56 pedig a személyzet tagja.

Az olasz komphajó rakodóterében vasárnap hajnalban ütött ki tűz, amelynek oka egyelőre ismeretlen. Mintegy kétszázhúsz jármű van a hajó gyomrában. Értesülések szerint 15 teherautó olajat szállított.

A hajó a görögországi Patrasz kikötőjéből tartott az olaszországi Anconába, és az Othonoi görög szigettől 60 kilométerre északnyugatra adott le vészjelzést. Othonoitól északra található a térség nagyobb és jóval ismertebb szigete, Korfu

forrás:ma.hu

Feu sur l’eau
Traversier italienne – plus de la moitié des passagers ont été secourus jusqu’à présent

Selon les données de la marine italienne en Grèce appelle la côte atlantique de Norman, a pris feu lundi matin ferry italien a été secouru 254 personnes. À bord du navire sont toujours à bascule en 224 en la côte de l’Albanie.

Photo: Facebook / Norman Atlantique

Riccardo Rizzotto, le porte-parole de la Marine italienne a rapporté lundi matin qui a eu toute la nuit pour sauver les passagers. Certaines des personnes à bord de l’hélicoptère ont été soulevées que les navires italiens de passagers de la guerre, ainsi que l’italien et d’autres cargos felségjelzésű prises.

Selon les informations des navires, la majorité des passagers transportés dans le port des Pouilles du sud de l’Italie, 49 en est un cargo en direction de bord Bari. Les hôpitaux Pouilles attente prêt pour les passagers surtout froides. A l’aube du lundi, l’équipe italienne Marine médicale dans l’Atlantique à bord de Norman pourrait passer.

Le porte-parole a déclaré que le ferry a été attaché à la corde de remorquage, mais maintenant l’objectif principal est de sauver les passagers. Adrift sur le navire de mer de ferry ouvert ou éventuellement italienne port albanais vontatásáról un stade ultérieur. Le navire a réussi à éteindre le feu, cependant, réfuté la coque est plein d’eau.

La Garde côtière grecque a publié la liste des passagers, ce qui confirme que les deux d’entre eux effectivement citoyens hongrois. Leur sort est toujours sans nouvelles. Survivants de ports italiens et blessés ne sont pas encore des détails précis sur les données nationales, comme je ne sais pas, qui sont restés à bord du navire. Le ferry était à l’origine 478 personnes sont restées en 422 qui était un passager et 56 membres d’équipage.

La cargaison de ferry italien compartiment incendie a éclaté dimanche matin, ce qui cause est encore inconnue. Environ deux cent vingt véhicules dans le ventre du navire. Aurait 15 camions transportés huile.

Le navire dans le port de Patras en Grèce tiendra à Ancône, en Italie, et l’île grecque 60 km au nord-ouest Othonoi a lancé un appel de détresse. Othonoitól nord et de la zone beaucoup plus connu de l’île de Corfou

Source: ma.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |