< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Új démon született

| Mobile | RSS

Új démon született

2014. december 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Új démon született

A kormányzati kommunikáció új amerikai, démoni motivációt talált: immár nem a palagáz-üzlet kiterjesztése a célja az USA Orbán-kormány ellen szőtt összeesküvésének, hanem az EU és az Egyesült Államok között kötendő szabadkereskedelmi megállapodás.

 

A Fidesz frakció vezetője, Rogán Antal adott kincstári, évzáró interjút a kincstári hírügynökségnek. A szöveg szépen illeszkedik abba a sorba, amelyet kormánypárti politikusok jegyeznek az elmúlt napokban. A házelnök Kövér László például azt találta ki, hogy az USA befolyásolni akarta az országgyűlési választásokat – ám ez meghaladta a világ vezető hatalmának erejét. Ezért aztán – így Kövér – inkább egy új SZDSZ-t akarnak tető alá hozni a 2018-as választásokra.

Rogán sem fukarkodott az összeesküvés-elméletekkel. Az MTI beszámolója szerint Rogán 2015 egyik fontos feladatának nevezte egy országvédelmi akcióterv kidolgozását, mert “amikor ma Magyarországot külső támadások érik”, a kormány és a parlament némileg védtelen ezekkel szemben. Az ilyen támadásokra példaként említette azt a “provokációt”, amikor az önkormányzati választás előtt harmadik országbeli állampolgárok fajvédő konferenciát akartak szervezni Magyarországon, amit alig sikerült megakadályozni. Azt is idesorolta, hogy sok Magyarországon zajló gazdasági tevékenység nem gyarapítja a közvagyont, mert a haszon automatikusan külföldre kerül. Ezért felvetette, hogy jogszabály mondja ki: az itt megtermelt bevétel minél nagyobb részben Magyarországon adózzon. Arra a kérdésre, hogy az országvédelmi akcióterv tartalmaz-e majd válaszlépést az amerikai kitiltási ügyre, azt felelte: ez is az egyik eleme lehet, de nem a legfontosabb.

2014-et értékelve Rogán Antal új jelenségnek nevezte, hogy már nemcsak ellenzéki pártok és szervezetek állnak a Fidesszel szemben, hanem “külső erők” is, amelyek jobban szerettek volna egy másik magyar kormányt. Mivel ezt nem sikerült elérni, most megkísérlik leváltani a kormányt, mégpedig “nem választási módszerekkel”. Így vált az elmúlt hónapok tüntetéseinek több szervezője is “nagyhatalmi vagy gazdasági érdekcsoportok játékszerévé”, rajtuk keresztül akarnak nyomást gyakorolni a kormányra – állította. A nyomásgyakorlás mögött szerinte az EU és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi egyezmény terve áll, amelynek előnyeiről és hátrányairól “őszintén kellene beszélni”, a megállapodást nem lehet “ráerőltetni” Közép-Európára.

A jelek szerint lekerült a napirendről az amúgy alaposan felépített, ám a valóságtól eléggé távol álló palagáz-elmélet. A helyét a démonizált szabadkereskedelmi megállapodás vette át. Erről is számtalan marhaság lát napvilágot – ám kétségtelenül jobb ördögi motiváció, mint a földgáz, hisz a szerződésről immár egy éve, teljesen zárt ajtók mögött egyeztet az Európai Bizottság és az USA küldöttsége. A félelmeket erősítik az olyan szlogenek, amelyek szerint az Egyesült Államok így akar a génmódosított termékeivel betörni az európai piacra. Bár ez létező amerikai szándék, az Unióban hetekkel ezelőtt kimondták: tagállami hatáskör marad a GNO-tilalom fenntartása, márpedig ebben egyetért a teljes magyar politikai elit, ahogy a környező országok vezetései is. Vagyis magyar jóváhagyás nélkül nem lehet behozni továbbra sem génmanipulált élelmiszert.

Szintén kevés szó esik arról – hisz nem illene bele a démoni motivációról szóló szövegekbe -, hogy a szabadkereskedelmi egyezmény kizárólag akkor léphet életbe, ha az EU mind a 28 tagállami parlamentje igennel szavaz rá. Vagyis minden országgyűlésnek, így a magyarnak is vétójoga van a szerződése ratifikálásával kapcsolatban. Vagyis sokkal inkább Budapest rendelkezik zsaroló potenciállal, mintsem Washington. Ennek ellenére a Fidesz vezetése elháríthatatlan támadást vizionál.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 148 megnézve, 1 alkalommal mai nap |