< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Lehet, hogy megtalálták az eltűnt gép roncsait

| Mobile | RSS

Lehet, hogy megtalálták az eltűnt gép roncsait

2014. december 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Lehet, hogy megtalálták az eltűnt gép roncsait – frissül

Vizsgálják az indonéz hatóságok, hogy az ország partjainak közelében talált fémes tárgy az eltűnt utasszállító egyik darabja lehet-e. A térségbe helikoptereket küldenek, ahogy az időjárás engedi.


Amerika is küld egy rombolót
december 30.kedd 08:28

Az amerikai hadsereg bejelentette, hogy kedden, Indonézia kérésére a Sampson nevű rombolóját küldi a térségbe, és a levegőből, a víz felszínén és a tenger mélyén is segíteni fogja az eltűnt gép utáni kutatást.
Kiterjesztik a kutatási területet
december 30.kedd 08:26


Ma van az AirAsia QZ8501-es járata utáni nyomozás harmadik napja. Legalább 30 hajó, 15 repülőgép és hét helikopter kapcsolódott be a kutatásba, amely helyi idő szerint reggel 6 órakor kezdődött.

Az indonéziai kutatócsoportot vezető illetékes, Bambang Soelistyo közölte, hogy kiterjesztik a kutatási területet a tengeren Belitung sziget térségében, de keresni fogják a gépet Borneó sziget nyugati részén is.

Összességében tízezer négyzetmérföldes területet fognak átfésülni a nap folyamán. A térségben sekély, 50-100 méter mély a tenger, ami növeli a keresés sikerének a valószínűségét.
Az eddigi legjelentősebb nyomok
december 30.kedd 08:25

Az indonéz hatóságok szerint egyébként a most talált darabkák a kutatás során az eddigi legjelentősebb nyomok- írja a BBC. A lap szerint több tárgyat is látni a tenger felszínén.
Aggódnak a tenger áramlása miatt
december 30.kedd 08:23

A hatóságok azt is közölték, hogy a tenger áramlása miatt aggódnak, ugyanis, ha kitart a rossz idő, akkor az áramlások elsodorhatják a feltételezett roncs darabjait, mielőtt odaérnének a kutatók.
Lebegő fémes tárgy
december 30.kedd 08:14

A hatóságok fotókat is közzétettek a roncsdarabról, ezeken legalább egy, háromszög alakú fémes tárgy látszik, amely a vizen lebeg.

Megtalálták a gép egyik roncsát?
december 30.kedd 08:10

Az indonéz hatóságok vizsgálják, hogy az eltűnt utasszállító egyik darabját találták-e meg- közölték kormányzati források kedden. A roncsdarabot egy kutatócsoport találta meg, Indonézia partjaitól nem messze- közölte Djoko Murjatmodjo a légi közlekedési hivataltól. Hozzátette: helikopterekkel vizsgálják majd meg a területet, ahogy az időjárás ezt megengedi.
Az ATV összefoglalója a mai eseményekről
december 29.hétfő 19:37

Nem az eltűnt gép darabjait találták meg
december 29.hétfő 11:52

Nem az AirAsia eltűnt utasszállítójáról származnak azok a tárgyak, amiket a Jáva-tengerben észlelt egy ausztrál gép – erősítették meg hivatalos indonéz források az AFP hírügynökségnek.
“Összetört a szívem”
december 29.hétfő 11:02

Nyilatkozott a BBC-nek az eltűnt gép pilótájának édesapja. Elmondta, hogy a múlt héten halt meg az egyik fia, nagyon szeretné, ha a másik életben lenne és egészségesen térne vissza.

forrás:atv.hu

Leave a Reply 174 megnézve, 1 alkalommal mai nap |