< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Foreign Policy: Orbán kettős játékot űz a zsidósággal/// Außenpolitik: Orban ein doppeltes Spiel mit den Juden

| Mobile | RSS

Foreign Policy: Orbán kettős játékot űz a zsidósággal/// Außenpolitik: Orban ein doppeltes Spiel mit den Juden

2014. december 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Foreign Policy: Orbán kettős játékot űz a zsidósággal

Az antiszemitizmus nem a zsidók, hanem Európa problémája – írja hosszú elemzésében az amerikai Foreign Policy, rámutatva, hogy igen komoly a veszély, mármint hogy az érintett pártok nemcsak saját országukat, hanem az uniót magát is destabilizálják, bár a legtöbb közülük odahaza csak csekély támogatottságot tud felmutatni.

A magyaroknál és a görögöknél azonban kiaknázzák a gazdasági elégedetlenséget, illetve a bevándorlókkal szembeni ellenséges érzületeket, hogy befolyáshoz jussanak. Több nagy párt felkarolta ezeknek az erőknek bizonyos törekvéseit és rájátszott az előítéletekre, miközben úgy tesz, mintha szemben állna ezekkel a szervezetekkel.

Erre ékes példa az, ami a Jobbikkal történt, amelynek igazi természetét illetően nem lehet semmiféle kétség. Kovács András közvélemény-kutató szerint egyértelmű összefüggés van a Jobbik és a Magyarországon uralkodó zsidóellenesség között.

Orbán Viktor és a Fidesz nyilvánvalóan figyelte a fejleményeket, és 2010 óta alapvetően átvette a Jobbik programját, az általános jobbra tolódás részeként előmozdítva az antiszemitizmust. Két évvel ezelőtt már a rivális 12 fő politikai pontját ültette át a gyakorlatba. Dalos György azt mondja, ma már nincs világos elválasztó vonal a fiatal demokraták és a Jobbik gondolkodásmódja között. A miniszterelnök azonban kettős játékot űz: egyik pillanatban elítéli az antiszemitizmust, a következő pillanatban táplálja.

A Zsidó Világkongresszus tavalyi budapesti tanácskozásán nem volt hajlandó bírálni a Jobbikot. Szentmihályi Szabó Péter nagyköveti jelölésével pedig a szolidaritás jelét küldte a szélsőjobbnak. Nem tudni, hogy ezek a lépések mennyire járultak hozzá az erőszakos gyűlölet-bűncselekmények elharapózásához, mert a kormány nem készít megbízható statisztikákat. Ám nem kétséges, hogy a fokozódó nacionalizmus és a romaellenes megnyilatkozások súlyosbítják a gyűlöletet, ami már eddig is egy sor erőszakos akcióhoz vezetett, lásd a romagyilkosságokat.

Nem véletlen, hogy a Jobbik, a görög Arany Hajnal és a többi szélsőséges párt Oroszország mögé sorakozott fel. Putyin azt reméli, hogy megingathatja ellenfeleit, és olyan politikusokat küldhet Brüsszelbe, akik az unió lebontásán, nem pedig kibővítésén dolgoznak.

Európa persze nem 1939-et ír, de az antiszemitizmus erősödése súlyos emberi jogi gond, és ha a kormányok nem szállnak komolyan szemben a szélsőséggel, akkor még rosszabb lesz. Az országok becsapják magukat, ha azt hiszik, hogy a demokrácia meggyengítése nélkül lehetnek engedékenyek ezen a területen. Ha nem sikerül direkt módon megoldaniuk a kérdést, az meggyengíti az országokat, az uniót, a transzatlanti partneri viszonyt, ellenben megerősíti Oroszországot.

forrás:168óra.hu

Außenpolitik: Orban ein doppeltes Spiel mit den Juden

Antisemitismus ist nicht die Juden, sondern ein Problem der Europa – schrieb einen langen Analyse der amerikanischen Außenpolitik, die auf eine sehr ernste Gefahr, meine ich, dass die betroffenen Parteien nicht nur ihr Land, aber die Gewerkschaft selbst destabilisieren, obwohl die meisten von ihnen zu Hause, wenig Unterstützung für kann sich rühmen.

Doch die Ungarn und die Griechen feindlichen érzületeket die wirtschaftliche Unzufriedenheit und Einwanderer ausnutzen, um Einfluss zu gewinnen. Mehrere große Parteien haben einige dieser Kräfte rájátszott Hoffnungen und Vorurteile umarmte, während er vorgab Sie mit diesen Organisationen konfrontiert sind.

Diese beredtes Beispiel ist, was mit Jobbik, die wahr ist, in Bezug auf die Natur kann kein Zweifel sein, passiert ist. Andras Kovacs hat Meinungsforscher unter einem klaren Zusammenhang zwischen der rechten und der herrschenden Antisemitismus in Ungarn.

Viktor Orbán und Fidesz seit 2010 offensichtlich beobachten die Entwicklungen und im Grunde über das Programm der Jobbik hat, die Förderung im Rahmen der allgemeinen Rechtsruck des Antisemitismus. Vor zwei Jahren, die wichtigste politische Rivalin von 12 Punkten in die Praxis umzusetzen. George Lied sagt, gibt es jetzt keine klare Trennlinie zwischen den Jungdemokraten und eine bessere Art des Denkens. , Der Ministerpräsident ein doppeltes Spiel jedoch: einen Moment verurteilt Antisemitismus, im nächsten Augenblick Feeds.

Der letztjährigen World Jewish Congress Konferenz in Budapest war die Jobbik nicht zu kritisieren. Peter Szabo Szentmihályi Botschafter-Ernennung des von der Solidarität der ganz rechts gesendet wird. Es ist nicht bekannt, wie diese Maßnahmen dazu beigetragen elharapózásához gewaltsame Hassverbrechen, weil die Regierung keine zuverlässigen Statistiken zu produzieren. Aber es gibt keinen Zweifel, dass der wachsende Nationalismus und Anti-Roma-Anweisungen zur Verschärfung der Hass, die bereits an einer Reihe gewalttätiger Sonderaktion geführt hat, finden Sie in den Roma ermordet.

Es ist kein Zufall, dass die bessere, die griechische Golden Dawn und andere extremistische Partei aufgereiht hinter Russland. Putin hofft, Gegner unterminieren und zu senden, um Brüssel als Politiker, die Demontage der Gewerkschaft sind, und die Erweiterung funktioniert nicht.

Europa im Jahr 1939 war natürlich nicht irisch, aber die Stärkung der Antisemitismus schwere Menschenrechtsprobleme , und wenn Regierungen ernst fliegen gegen den Extremismus, wird es noch schlimmer. Länder täuschen sich, wenn sie denken, sie können kompatibel sein ohne Schwächung der Demokratie in diesem Bereich. Wenn Sie nicht direkt auf die Frage, die Schwächung der Länder der Union, die transatlantische Partnerschaft, bei der Bestätigung Russland.

Quelle: 168óra.hu

Leave a Reply 1244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |