< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: “Nem a tüntetések miatt”, de hozzányúlna a gyülekezési törvényhez is a Fidesz//// “Non pas parce que des protestations”, mais de toucher la Loi sur l’Assemblée a également Fidesz

| Mobile | RSS

“Nem a tüntetések miatt”, de hozzányúlna a gyülekezési törvényhez is a Fidesz//// “Non pas parce que des protestations”, mais de toucher la Loi sur l’Assemblée a également Fidesz

2014. december 31. | hozzászólás | Fecsegő hírek

“Nem a tüntetések miatt”, de hozzányúlna a gyülekezési törvényhez is a Fidesz

Az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni a gyülekezési törvényen Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke szerint. A Népszabadságnak azt mondta: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak.

A gyülekezési törvény szabályain nem a demonstrációk miatt kell változtatni; a mostani tüntetések pontosan azt bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben éles kritikával illetett törvényt is tudja jól alkalmazni, ha a rendőrség vezetése alkalmas az irányításra – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke a Népszabadságnak.

Fotó: Fülöp Máté

A lap szerdai számában megjelent interjúban a politikus kifejtette: az elmúlt huszonöt év tapasztalata és a szakmai viták mutatják azt, hogy van sok olyan kérdés, amelyet tisztázni kellene, és amelynek a rendezetlensége a jogalkalmazást nehezíti meg mind a rendőrség, mind a bíróság számára.

Gulyás Gergely példaként említette, hogy az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni. Mint fogalmazott: bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Parlament előtt hónapokon át tartó sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak.

A Kossuth téren egyébként már hónapok óta sátorozik az Ország Gyűlése Mozgalom.

forrás:hvg.hu

“Non pas parce que des protestations”, mais de toucher la Loi sur l’Assemblée a également Fidesz

Demande qui se tiendra au même endroit et de l’heure des manifestations doit changer la loi de réunion Gergely Gulyas, un vice-président du Fidesz de l’Assemblée nationale conformément à la Loi sur le film au soir, et la durée des manifestations. Le Nepszabadsag dit: chacun libertés fondamentales pour protester contre le gouvernement, mais en face du Parlement de la tente depuis des mois de camping exercice abusif du droit de réunion.

Les règles de droit d’assemblage ne devraient pas changer à cause des manifestations; les récentes manifestations exactement prouvé que la police peut bien se appliquer dans les milieux professionnels forte critiqués dans la loi, même si la direction de la police capable de direction – a déclaré Gergely Gulyas, un vice-président du Fidesz de l’Assemblée nationale du film Loi de personnes à quitter.

Photo: Matthew Philippines

L’édition de mercredi de l’interview de page avec le politicien a expliqué que dans les vingt-cinq dernières années d’expérience et de discussions professionnelles montrent qu’il ya beaucoup de questions qui devraient être clarifiées et qui ébranlé la loi rend difficile à la fois la police et le tribunal.

Gergely Gulyas à titre d’exemple, que l’annonce aura lieu au même endroit et de l’heure des manifestations doit être changée pour la soirée, et la durée des manifestations. Comme l’a dit: tout le monde libertés fondamentales pour protester contre le gouvernement, mais en face du Parlement de la tente depuis des mois de camping exercice abusif du droit de réunion.

La place Kossuth avait déjà eu plusieurs mois est le camping dans le Mouvement Assemblée nationale.

Source: hvg.hu

Leave a Reply 1212 megnézve, 1 alkalommal mai nap |