< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Pártok-DK DK: a kormány újabb munkahelyeket veszélyeztet az ital-nagykereskedelem kivéreztetésével

| Mobile | RSS

Pártok-DK DK: a kormány újabb munkahelyeket veszélyeztet az ital-nagykereskedelem kivéreztetésével

2015. január 6. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Pártok-DK
DK: a kormány újabb munkahelyeket veszélyeztet az ital-nagykereskedelem kivéreztetésével

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az “oligarchabarát maffiakormány” az ital-nagykereskedők 95 százalékának “kivéreztetésével” újabb munkahelyeket veszélyeztet, miközben saját barátainak kedvez.

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője mondta ezt kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. A politikus rémálomszerűnek nevezte azt a törvényi rendelkezést, amely az idei évre valamennyi ital-nagykereskedőnek 22 millió forintról 150 millió forintra emeli a jövedéki biztosítékát. Ezt az összeget ugyanis csak öt, hat, jelenleg is piacvezető cég tudja majd kifizetni – fejtette ki Gréczy Zsolt, hangsúlyozva, hogy a kis- és középvállalkozások várhatóan nem élik majd túl ezt a szabályozást.
A szóvivő szerint a kormány ezzel ismét bebizonyította, hogy csak akkor van baja a multikkal és más nagyobb bevételű cégekkel, ha azok “nem a haveri körből kerülnek ki”. A kedvezményezettek között ugyanis “megint ott vannak Lázár János barátai, pontosan, ahogy az a dohánymutyinál is történt” – fűzte hozzá.
Gréczy Zsolt a változtatást az EU versenyjogi elveivel ellentétesnek nevezte, ráadásul szerinte az a vasárnapi zárva tartással és “trafikmutyival” együtt több százezer család megélhetését veszélyezteti, így az Orbán-kormány hamarosan, annyi munkahelyet szüntet meg, amennyit korábban ígért.
A DK-s politikus ezért az ital-nagykereskedőket érintő változtatás azonnali visszavonására szólította fel a kormányt.

MTI

Leave a Reply 287 megnézve, 1 alkalommal mai nap |