< Böngészés > Főoldal / Rendőrségi hírek / Blog article: Kecskemét Kannákat dobáltak a rendőrökre az M5-ösön lopott teherautóval menekülők

| Mobile | RSS

Kecskemét Kannákat dobáltak a rendőrökre az M5-ösön lopott teherautóval menekülők

2015. január 7. | hozzászólás | Rendőrségi hírek

Kecskemét
Kannákat dobáltak a rendőrökre az M5-ösön lopott teherautóval menekülők

A lopott járműben ülő két férfi megpróbálta leszorítani az őket követő járőrautót.

Megkísérelte leszorítani az őket követő rendőrautót és kannákat dobált az útra az a két menekülő férfi, akiket végül a 4-es számú főúton fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök 2015. január 7-ére virradó éjjel.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2015. január 6-án 23 óra 38 perckor gépjárműlopásról érkezett bejelentés. A bejelentő elmondta, hogy Mazda típusú teherautóját Kecskemétről, a Géza fejedelem útjáról vitték el ismeretlen tettesek, és a jármű az M5-ös autópálya irányába tart.

Az azonnal reagáló rendőri egységek az autópályára felhajtva észlelték a Budapest irányába tartó teherautót, követni kezdték, majd sikeresen elé kerültek. Eközben azonban a lopott járműben ülő két férfi megpróbálta leszorítani az őket követő járőrautót, aminek következtében a szolgálati gépkocsi megsérült.

Ezután – hogy a rendőrautók mozgását akadályozzák – különböző tárgyakat, olajos és benzines kannákat dobáltak ki az ablakon.

Az akcióba a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei is bekapcsolódtak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az elkövetők elfogása és a közlekedők személy és vagyonbiztonságának megóvása érdekében Ceglédbercel belterületén útzárat létesítettek két szolgálati gépkocsival, azonban a Mazda vezetője ezt is figyelmen kívül hagyva a rendőrautónak ütközött és folytatta az útját.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság járőrei végül a 4-es számú főút 32-es kilométerszelvényénél elfogták a teherautót vezető 26 éves érdi férfit és utasát, a 21 éves szintén érdi lakost.

Az elfogás során személyi sérülés nem történt, a közlekedők személy és vagyonbiztonsága nem került veszélybe. Az elfogott két férfival szemben a további eljárást a területileg illetékes ügyészség folytatja.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 1363 megnézve, 3 alkalommal mai nap |