< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Havi 500 forintért tarthatjuk meg a nyugdíjpénzünket

| Mobile | RSS

Havi 500 forintért tarthatjuk meg a nyugdíjpénzünket

2015. január 8. | hozzászólás | Közélet

Havi 500 forintért tarthatjuk meg a nyugdíjpénzünket

Havi 500 forintban állapította meg a kötelező tagdíjat a legnagyobb még meglévő nyugdíjpénztár. Az erről szóló tájékoztatást már elküldték az ügyfeleiknek, ahol a számlaszámot is feltüntették, ahova befizethetik a kért összeget.

A tavalyi törvényi változásokra reagálva vezet be tagdíjat a Horizont Magánnyugdíjpénztár. A módosítás után már nem működhet olyan pénztár, ahova a tagok nagy része nem fizet be rendszeresen tagdíjat.
hirdetés

Több ezren vonultak az utcára a magánnyugdíjpénztárak ellehetlenítése miatt még november végén
Fotó: Polyák Attila – Origo

A tagdíj nagy része a pénztártag nyugdíjcélú megtakarítását gyarapítja, 2,5% kerülhet levonásra a pénztár működési költségeinek fedezetére. A 6000 forintos éves tagdíjból így 150 forintot érvényesítünk működési kiadásokra, a fennmaradó összeg a pénztártag egyéni számlájára kerül jóváírásra, mint a pénztártag nyugdíjcélú megtakarítása. A tagdíjat akkor is visszakapja, ha a későbbiekben visszalép a TB nyugdíjrendszerbe – hívja fel a figyelmet a pénztár.
Működési támogatást is fizetni kell

A pénztár továbbra is kéri a tagjait, hogy a fenti összeg mellett a pénztár működése érdekében fizessenek be további havi 500 forint támogatást is.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: