< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Újpalota is bosszút állhat az útdíjért a kukásautók kitiltásával

| Mobile | RSS

Újpalota is bosszút állhat az útdíjért a kukásautók kitiltásával

2015. január 8. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Újpalota is bosszút állhat az útdíjért a kukásautók kitiltásával

Budaörs után Újpalota is válaszlépésen gondolkodik az útdíj kiterjesztése miatt – írta a Blikk. A lap szerint a XV. kerület nem engedné át a belső útjain az eddig az M0-án keresztül közlekedő kukásautókat. Soroksáron pedig a jogászok azt vizsgálják, át lehetne-e minősíteni az M5-ös bevezető szakaszát autóúttá, így ugyanis nem lenne fizetős a szakasz.

Már Újpalota DK-s polgármestere, Hajdu László is válaszlépésen gondolkozik az útdíj kiterjesztése miatt – jelentette a Blikk.

A lapnak a városvezető azt mondta, a XV. kerületet nagyon komolyan sújtja az M0-s és az M3-as bevezető szakaszának fizetőssé tétele, részben mert az ezen az utakon elérhető nyolc bevásárlóközpont forgalma jelentősen csökkenhet, és ennek következtében a kerület iparűzési adóból származó bevétele is kisebb lesz.

A Blikk azt írta, a polgármesternek komoly eszköz van a kezében az útdíj elleni fellépéshez, ugyanis a kerületben működik a fővárosi szemétégető, amelyben Budapest kommunális hulladékának 60 százalékát semmisítik meg.

Hajdu László szerint naponta 150-160 kukásautó rengeteg fuvart bonyolít le a város és a szemétégető között, amit eddig az M0-son keresztül tettek. De most a kerület lakótelepeinek és családi házas övezeteinek belső útjait veszik igénybe, amit a szállító cég vezetője is megerősített, hiszen egyelőre kivárnak a milliós tételt felemésztő matricavásárlással – tette hozzá.

“Az egyetlen eszközünk az lehet, hogy nem engedjük át a szemétszállító autókat Újpalota belső útjain. Vagy fizetnek, és visszatérnek az M0-sra, vagy leállnak a szemétszállítással” – idézte a lap a polgármestert.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Képtelen beletörődni az M5-ös bevezetőjének megsarcolásába Geiger Ferenc, Soroksár polgármestere is. Ő a Blikk szerint azt mondta, a kerület jogászai vizsgálják annak lehetőégét, hogy az autópályák – így az M5-ös – bevezető szakaszát átminősítsék autóúttá, s így lekerülnének a listáról.

Soroksár első embere hozzátette, ha nem érnek el eredményt, az érintett kerületek és környező települések vezetőivel közösen találják ki, miként lehet jobb belátásra bírni a kormányt.

Budaörsön nemrégiben jelentették be, hogy felmondták az M1-M7 közös bevezető szakaszának világítását a matrica miatt. A Blikknek most Wittinghoff Tamás polgármester azt mondta, pereskedni is hajlandó az állammal az önkormányzat, de nem fogja tovább fizetni a villanyszámlát.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 299 megnézve, 1 alkalommal mai nap |