< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Túszt ejtettek a párizsi merénylők Megölték a fogva tartókat, a túszok

| Mobile | RSS

Túszt ejtettek a párizsi merénylők Megölték a fogva tartókat, a túszok

2015. január 9. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Túszt ejtettek a párizsi merénylők
Megölték a fogva tartókat, a túszok kiszabadultak

Mindkét túszejtés helyszínén támadást indított a francia rendőrség, a merénylőket megölték. A Dammartin-en-Goele nevű településen a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap ellen elkövetett támadás gyanúsítottjai ejtettek túszt, míg Párizsban egy kóser szupermarketben ejtett foglyul hat embert egy dzsihadista, feltehetően a Montrouge-i rendőrnő gyilkosa. A túszokat minkét helyszínen kimenekítették.

fra2Fotó: Reuters

A párizsi Porte de Vincennes-nél egy kóser szupermarketben volt lövöldözés hétfőn délután egy óra körül. A rendőrség azt a Kouachi fivérekkel kapcsolatban álló dzsihadistát gyanúsítja, akit a Montrouge-i rendőrnő megölésével is vádol. A férfi egy Uzi géppisztollyal tört be az üzletbe, ahol – rendőrségi forrás szerint – legkevesebb öt embert tartott fogva. A Le Monde szerint a túszejtő azonnal lőni kezdett, ahogy belépett a boltba. Egy szarajevói napilap helyszíni értesülésre hivatkozva közölte: a túszejtő azt mondta a rendőröknek, hogy azok pontosan tudják, ki ő, és addig tartja fogva az embereket, amíg fel nem oldják a Dammartin-en-Goele-ben található nyomda blokádját, ahol a Kouachi testvérpár ejtett túszokat. Az összefüggést a két eset között rendőrségi forrás is megerősítette.

bombaMindeközben a Párizs melleti Dammartin-en-Goele-i a Kouachi fivérek is fogva tartottak egy túszt egy nyomda épületében, a támadást a két helyszínen nagyjából egyszerre indítoták meg a kivezénylet csapatok. Mindkét esetben megölték a merénylőket, eddig úgy tudják, a túszok sértetlenül távoztak. A nyomdai tússzabadítás alatt egy, míg a párizsi lövöldözésben két kommandóst ért találat. A Le Figaro úgy tudja: az algír származású testvérpár, miközben elhagyta az épületet, tüzet nyitott a rendőrökre, ezért lőtték le őket.

A Kouachi fivérek délelőtt tűzpárbajba keveredtek a rendőrökkel, egy ipari területen található nyomdában barikádozták el magukat. A gyanúsítottak legalább egy túszt ejtettek, de a sajtóértesülések ellentmondásosak. A Le Figaro helyszíni tudósítója jelentette: egy ott dolgozó fiatal nőről nem kapott hírt a családja, lehet, hogy ő is a túszok között van. A nyomda vezetője, Michel Catalano reggel még biztosan az épületben tartózkodott, így nem kizárt, hogy őt is fogva tartják. A Le Télégramme szerint a merénylők hajlandóak voltak beszélni a túsztárgyalóval, azt egyelőre nem tudni, hogy vannak-e követeléseik.

forrás:mag hírlap.hu

Leave a Reply 263 megnézve, 1 alkalommal mai nap |