< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Orbán Viktor hétfőn részt vesz a zürichi FIFA-gálán

| Mobile | RSS

Orbán Viktor hétfőn részt vesz a zürichi FIFA-gálán

2015. január 11. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Orbán Viktor hétfőn részt vesz a zürichi FIFA-gálán

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este Párizsból Zürichbe utazott, ahol a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) meghívására idén is részt vesz a labdarúgó világszervezet gáláján hétfőn.
A kormányfő vasárnap délután a francia fővárosban részt vett a terrorizmus elleni nagyszabású tiltakozó felvonuláson.

A FIFA hétfői zürichi díjkiosztó gáláján adják át az Aranylabdát, a legszebb gólért járó Puskás-díjat, megválasztják az év női játékosát, valamint az év edzőjét a férfi és női csapatoknál, továbbá kihirdetik az év csapatának “összeállítását” is.

Puskás özvegye is meghívást kapott

Puskás Ferenc özvegye is meghívást kapott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfőn esedékes díjkiosztó gálájára. A magyar delegációnak tagja Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke is.
Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója, aki a delegáció tagjaként maga is ott lesz Zürichben, az MTI megkeresésére elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt és az Aranycsapat legendás csapatkapitányának özvegyét Joseph Blatter, a FIFA elnöke hívta meg.

Az év legszebb góljáért járó Puskás-díj kapcsán az EFE spanyol hírügynökség terjedelmes interjút közölt Puskás özvegyével, aki többek között azt mondta, hogy a kolumbiai James Rodrigueznek adná az elismerést, már csak azért is, mert ő is a Real Madridban, ráadásul a férje által is viselt 10-es mezben játszik. Kiemelte, nagy elismerés a családnak, hogy néhai férjéről nevezték el a díjat, amiért hálás a FIFA-elnöknek, illetve beszélt arról, hogy kilenc éve nehéz és fájdalmas a magány számára, amióta Puskás Ferenc elhunyt.

Arra a kérdésre, hogy a labdarúgás jelenlegi mezőnyében látja-e valakiben férje örökösét, úgy válaszolt, jóleső, megtisztelő érzés, hogy a nagyszerű Cristiano Ronaldo lövőerejét gyakran hasonlítják “Panchóéhoz”.

Puskás özvegye megemlítette, hogy a Puskás sör már egész Magyarországon, sőt több külföldi országban is kapható, de ez egyben jótékonysági akció is, mert minden egyes eladott dobozból egy forintot volt futballisták nehéz szociális helyzetbe került családtagjainak ajánlanak fel.

A Puskás-díjat hatodik alkalommal adják át a nemzetközi szövetség hétfői, zürichi gáláján, amelyen a FIFA-Aranylabda is gazdára talál. Az elmúlt év legszebb góljáért járó elismerésért James Rodríguez mellett a holland Robin van Persie és egy női labdarúgó, az ír Stephanie Roche maradt versenyben.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |