< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Véletlenül brutálisan magas lett Rogán utódjának fizetése

| Mobile | RSS

Véletlenül brutálisan magas lett Rogán utódjának fizetése

2015. január 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Véletlenül brutálisan magas lett Rogán utódjának fizetése

Csütörtökön nyilvánosságra hozta az V. kerületi önkormányzat a képviselő-testület és kerületvezetés legfrissebb vagyonnyilatkozatait. Ezekből az derül ki, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter polgármesterként 1,23 millió forintot keres, ami alig marad el a főpolgármester havi fizetésétől, és 480 ezerrel magasabb, mint a törvény által engedélyezett maximum. A kerület szerint véletlenül került az összeg a bevallásba, olyan díjazást is beleszámoltak, amit nem is vett fel a polgármester.

Foglalkozásából származó adóköteles (buttó) jövedelem: 1 234 035 forint. Ez áll Szentgyörgyvölgyi Péter, a Belváros-Lipótváros polgármestere legfrissebb, csütörtökön délután megjelent vagyonnyilatkozatában.


Az V. kerület saját honlapján közzétette a teljes képviselő-testület januári keltezésű vagyonbevallásait. A dokumentumok kiadását Juhász Péter ellenzéki képviselő már korábban kikérte, de ő végül nem kapta meg a papírokat.
A Belváros polgármesterének vagyonnyilatkozatában feltüntetett fizetése kirívóan magasnak számít, sőt szabályosan nem is lehetne több, mint bruttó 750 ezer forint.

Az önkormányzati vezetők díjazását a 2014-es önkormányzati választások után újraszabályozták. A megyei jogú városok és a fővárosi kerületi önkormányzatok polgármesterei a megbízatásuk időtartamára szóló havi alapilletményét a törvény a helyettes államtitkárok fizetéséhez kötötte, ami jelenleg egész pontosan havi 748 ezer bruttó.

Az Index megkereste az V. kerületi önkormányzatot, adjanak magyarázatot, milyen kiegészítésekkel lépte túl 480 ezer forinttal Szentgyörgyvölgyi illetménye a törvényben előírt fizetési maximumot. A kerület válaszolt: azt, hogy szerintük
adminisztrációs hiba történt.

A nyilatkozat készítésekor a költségtérítéseket és egy külön megbízatásért járó összeget is beleszámoltak a fizetésébe, pedig állítólag az utóbbit nem is vette fel Szentgyörgyvölgyi, mióta polgármester lett.

A sajtóosztály szerint “a vagyonnyilatkozat kitöltésénél a végösszegbe tévesen számoltak bele egy olyan 373.950 forintos tiszteletdíjat, melyről a tavalyi évben, megválasztása után lemondott a polgármester. Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelete ellenőrzési munkacsoportjának tagjaként tevékenykedik ugyan, ám az ezért járó tiszteletdíjat nem veszi fel. A jövedelme a következőkből áll össze: 747,900 forintos alapilletmény és 112.185 forint költségtérítés, összesen tehát 860.085 forint.”

Rogán Antal és Szentgyörgyvölgyi Péter a Batthyány-örökmécses felújított környezetének ünnepélyes átadása után 2014. október 5-én.

Véletlenül megszavazott testvér

Szentgyörgyvölgyi körül azonban nem ez az első furcsa véletlen. Az önkormányzat tavaly év végén Szentgyörgyvölgyi Gábort, a polgármester bátyját, a képviselő-testület fideszes tagját szavazta meg a kerület fenntartásában álló médiacég, a City Televíziós Kft. felügyelő bizottsága élére.
Amikor kiderült, hogy ez törvénytelen, visszavonták a döntést, és akkor is azt állították, hogy a szavazás véletlen volt.

Tavaly nyáron, amikor Szentgyörgyvölgyi Péter Rogán Antal kiszemelt utódjaként a távozó Puskás András helyett főállású alpolgármester lett, 560+112 ezer, azaz összesen bruttó 672 ezer forintot szavazott meg neki a testület.
Lakás, föld, ló

Szentgyörgyvölgyi bevallásában az ingatlanai között még mindig szerepel a Szerb utcai 110 négyzetméteres társasházi lakás, amelynek visszaadását a lakást övező botrányok miatt már tavaly bejelentette. A bevallásba ezt csillaggal jelzett kiegészítésben írta bele a polgármester, és azt is, hogy a lakás miatt 18,4 milliós (600 ezerrel kevesebb mint fél éve) tartozása van az önkormányzat felé.

Szentgyörgyvölgyinek szintén az V. kerületben van egy 99 négyzetméteres társasházi lakása, ami 2002-ben ajándékozás révén lett felerészben az övé, továbbá egy IX. kerületi, 31 négyzetméteres garzon, ami 2007-ben vásárlással került felerészben a tulajdonába, és már 2015-ben bérbe vett egy 88 négyzetméteres XII. kerületi lakást is. A polgármesternek számos földje van Bakonybélben és három lovat is a sajátjának mondhat.

forrás:index.hu

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |