< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: El a kezekkel a Székely sortól, nem vonulhatnak feketeruhás bakancsosok

| Mobile | RSS

El a kezekkel a Székely sortól, nem vonulhatnak feketeruhás bakancsosok

2015. január 15. | hozzászólás | Közélet

El a kezekkel a Székely sortól, nem vonulhatnak feketeruhás bakancsosok

Szeged – Binszki József DK-s önkormányzati képviselő szerint adott akut rendészeti probléma, melyet a Jobbik politikai haszonszerzés céljából megkísérel rátolni a városra. Tóth Péter közleményében arra kéri a DK-s politikust, bizonyítsa be, hogy elképzeléseik alaptalanok.

Binszki József sajtótájékoztatójára a Jobbik közleményben reagált, amelyet változtatás nélkül közlünk:

Szegedi Jobbik: A DK is a bűnözők pártján áll?!

A Jobbik Szegedi Szervezete mindig is fontosnak tartotta és tartja, hogy bűnözői elemek ne jussanak önkormányzati bérlakásokhoz Szegeden. Az erre vonatkozó indítványainkat az elmúlt időszakban, a szegedi Fidesz és a baloldal pártok napirendre sem vették és a fennálló problémákat elodázták. Most már sokadjára, a Székely sor 21 sz. alatti ingatlan esetében is bebizonyosodik, hogy a város bűnözőknek adottbérlakást.

A Fidesz és a baloldali pártok közös együtt működésének köszönhetően az Antiszegregációs Terv keretében ismételten renitens lakókat zúdítottak tisztességes bérlőkre. Egyedül a szegedi Jobbiknak volt elképzelése Szeged Megyei Jogú Város lakásrendeletének módosítására és a társadalmi problémák kiszűrésére. A szegedi Jobbik által benyújtott módosító indítványok mindig az alábbi szempontokat tartalmazták:
– A bűnözői elemek kiszűrése a bérlakáshoz jutásakor, erkölcsi bizonyítvánnyal kelljen igazolni a büntetlen előéletet
– A bérlakásba beköltöztetett, a társas együttélés szabályait megszegők bérleti jogának azonnali, egyoldalú felmondása
– Az Antiszegregációs Terv jelenlegi formájának létjogosultsága, az oktatásban és a lakhatásban bekövetkezett változások felülvizsgálata

Véleményünk szerint, a mai napon a „Demokratikus” Koalíció is beállt abba sorba, akik a törvényszegők jogait előrébb helyezik Szeged köznyugalmának érdekével szemben és a megoldások helyett, a valóságról torz képet festenek. A „gyurcsányisták” esetében meg sem lepődünk ezen, hogy a kriminalizálók érdekeit helyezik előtérbe Szeged lakosságának érdekével szemben, de néhány dolgot így sem vesznek figyelembe. Először is a lakók kérésének tettünk eleget, amikor a helyszínt körbejártuk, akik a fent említett okok miatt áldozatai a kialakult helyzetnek és emiatt ők kértek segítséget tőlünk! Másrészt a DK képviselőinek is lett volna és van is lehetősége módosító javaslatot benyújtani a helyzet megoldására vagy a házban élőknek segíteni!

Arra kérjük Binszki urat, hogy bizonyítsa be, hogy a szegedi Jobbik elképzelései valótlanok és alaptalanok: fogadja be a saját házába vagy
szomszédságába a Székely sori ház 7. emeletén élő három problémás családot és a sikeres integrációjuk után beismerjük, hogy az ügyet mi láttuk rosszul és tévedtünk!”

Tóth Péter
Jobbik Szegedi Szervezete, elnök, önk. képviselő

– Nem vonulhatnak feketeruhás bakancsosok Szegedet megfélemlítve. Nem végezhetnek sem rendőrségi, sem rendészeti feladatokat az ország legdemokratikusabb városában – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Binszki József DK-s önkormányzati képviselő. A párt választókerületi elnöke a Jobbik keddi, a Székely sor 21. szám alatti önkormányzati bérházzal kapcsolatos fenyegetésére reagált. Tóth Péter városi elnök akkor sajtótájékoztatón közölte, önkéntes portaszolgálatot ad felkérésére az Új Magyar Gárda Mozgalom a házban, ha a kezelő IKV Zrt. nem állítja vissza a 300 lakás egész napos portát. Mi is megírtuk: a ház lakói főként a hetedik emeleti renitens viselkedésű családokra panaszkodnak, akik között szerintük egy drogelosztással foglalkozik. Úgy tudják, ezeket a bérlőket költöztette be a város a Cserepes sorról.

A Demokratikus Koalíció politikusa a ház előtt úgy fogalmazott: adott akut rendészeti probléma, melyet a Jobbik politikai haszonszerzés céljából megkísérel rátolni a városra. De ha még kábítószerdílerek és prostituáltak tevékenykednek is az újszegedi bérházban, ez kizárólag akkor is a rendőrség kompetenciája, legkevésbé egy párt rohamosztagosainak a dolga. Nem tűrik, hogy a városban barna-, illetve feketeingesekre emlékeztető feketeruhások masírozzanak. Binszki József hozzátette, ha a szélsőjobboldal beváltja a gárdával kapcsolatos újabb fenyegetését, a DK utcára hív minden békés, demokratikus érzelmű embert pártállástól függetlenül. Csírájában akarják elfojtani a szélsőjobboldali militáns alakulat fenyegetését, mert ha hagyjuk, kifejlődik, könnyen elpusztíthatatlanná válik.

forrás:dm.hu

Leave a Reply 153 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: