< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Gyurcsányék szerint itt valami bűzlik

| Mobile | RSS

Gyurcsányék szerint itt valami bűzlik

2015. január 17. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Gyurcsányék szerint itt valami bűzlik

A Demokratikus Koalíció választ vár arra: miért fektetett be az állam egy törvénytelenül működő bankba. A párt felháborítónak tartja, hogy a kormány egy törvénytelenül működő pénzügyi vállalkozásra bízta az adófizetők pénzét.

A párt közleményében azt írja: a Nemzetgazdasági Minisztérium 3 milliárd forintot fektetett abba a Széchenyi Bankba, melynek az engedélyét – törvénytelen működési gyakorlata miatt – egy hónapja megvonta a jegybank. Az NGM befektetése akár több, mint 10 milliárd forint kárt is okozhat a magyar adófizetőknek.

A befektetés előtt megtörtént a bank teljes átvilágítása, ahol ki kellett volna derülnie, hogy komoly gondok vannak a működésében – állítja a DK. „A kiszivárgott jegybanki jelentésből kitűnik, hogy a bank többségi tulajdonosa, az Államadósság Kezelő Központ éléről lemondott Töröcskei István saját érdekeltségének osztogatott hiteleket, az NGM mégis jónak látta ide befektetni az adófizetők pénzét. A korrupt kormány most persze titkolózik, elhallgatva döntésének az okát, mellyel több milliárd forinttól ‘szabadította meg’ a közös kasszát” – írják.

A DK azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy a felelőtlen közpénzszórás okairól hallgat a Nemzetgazdasági Minisztérium, ezért a DK közérdekű adatigényléssel próbál hozzájutni a döntést megalapozó dokumentumokhoz.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |