< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Al-Abádi: Megsebesült az Iszlám Állam vezetője

| Mobile | RSS

Al-Abádi: Megsebesült az Iszlám Állam vezetője

2015. január 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Al-Abádi: Megsebesült az Iszlám Állam vezetője

Megsebesült az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője, Abu Bakr al-Bagdadi – jelentette ki az Al-Hajat című arab nyelvű újságnak Haider al-Abádi iraki kormányfő.

Abu Bakr al-Bagdadi a szíriai határ közelében lévő Káim városában „egy iraki légi csapás következtében sebesült meg, de csodával határos módon túlélte a támadást” – írta keddi számában a lap az iraki kormányfőre hivatkozva, aki szerint a szunnita terrorszervezet vezetője ideje nagyobbik részét Szíriában tölti.

Ugyanakkor érdemes némi szkepticizmussal kezelni az al-Bagdadi sebesüléséről szóló információkat, figyelembe véve, hogy tavaly novemberben már halálhírét is költötték a vezetőnek.
A Nyugat is átértékelte a helyzetet

Az al-Hajatnak adott interjújában Haider al-Abádi arról is beszél, hogy véleménye szerint az Iszlám Állam jelentette fenyegetés miatt számos nyugati ország vezetése átértékelte teendőit.

Példaként Abádi azt hozza fel, hogy szinte senki nem beszél már a szíriai elnök hatalomból való eltávolításának szükségességéről. „Erről a követelésről megfeledkeztek, vagy legalábbis későbbre halasztották” – írja a lap. Abádi rámutatott arra is, hogy az Egyesült Államok és Irán közelebb kerültek egy kétoldalú megállapodáshoz.

„Az Iráni Iszlám Köztársaság vezetése jelenleg azon igyekszik, hogy népének értésére adja, az Egyesült Államok valóban megállapodásra akar jutni” – vélekedett az iraki miniszterelnök.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 173 megnézve, 1 alkalommal mai nap |