< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Már balatoni kikötője is van Orbán vejének//// Le port est déjà le fils de lac Orban en droit

| Mobile | RSS

Már balatoni kikötője is van Orbán vejének//// Le port est déjà le fils de lac Orban en droit

2015. január 21. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Már balatoni kikötője is van Orbán vejének

Tiborcz István és üzlettársai érdekeltségébe került a keszthelyi kikötőt üzemeltető cég és több kikötői ingatlan is, írta az Átlátszó.hu. Az ügyletet decemberben ütötték nyélbe, a 23 millió forintos adóssággal terhelt cégért 7 millió, a kikötői ingatlanokért további 330 millió forintot fizettek a keszthelyi önkormányzatnak, illetve a vitorláskikötőt korábban tulajdonló állami cégnek, a Balatoni Hajózási Zrt.-nek.

A Keszthelyi Yachtkikötő Kft. az önkormányzat 100 százalékos tulajdona volt, 2012-ben a bezárástól mentették meg azzal, hogy az amúgy önkormányzati földterületen működő létesítmény üzemeltetését a városi cég átvette a Balatoni Hajózási Zrt.-től. Keszthelynek ugyanis turisztikai szempontból fontos érdeke, hogy az ingatlanon vitorláskikötő működjön. Az akkori megállapodásban szerepelt egy vételi opció is: a városnak 2014 végéig volt ideje eldönteni, meg akarja-e vásárolni az egyébként a korábbi üzemeltető tulajdonában lévő épületeket, amelyeket 2012-től csak bérelt. Végül inkább új befektetőt kerestek.

A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. lett a vevő, a cég 3 millió forint törzstőkével alakult, és két hónappal az üzlet megkötése előtt Tiborcz István egyik cége, a Green Investments Kft. és további öt vállalkozás tulajdonába került. A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. egyik alapítója a PBE Energiamenedzsment Kft. volt, amely Tiborcz István egyik üzlettársa, Hamar Endre cége volt, az új vállalkozás egyik ügyvezetője pedig ugyanaz a Péter Zsolt lett, aki a szintén Tiborcz-érdekeltség Elios Innovatív Zrt.-ben is vezető tisztségviselő. Aztán Tiborcz egyszemélyes cége, a Green Investments Kft. megvásárolta a PBE Kft.-t, majd helyet is cserélt azzal a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-ben.
forrás:168óra.hu

Le port est déjà le fils de lac Orban en droit

Stephen Tiborcz et associés d’intérêt était la compagnie qui exploite le port Keszthely et des biens plus le port a également écrit le Atlatszo.hu. La transaction en Décembre, Ye dit, les 23 millions de HUF la dette brousse chargés 7000000, la propriété du port pour plus de 330 millions de HUF a été versée au gouvernement Keszthely et le port de plaisance de posséder déjà entreprise publique, le Balaton Expédition Zrt.

Keszthely Marina Ltd a été de 100 pour cent détenue par le gouvernement, en 2012, sauvé de la fermeture par la terre fonctionne déjà du gouvernement dans les zones urbaines société de gestion de l’établissement a pris la Balaton Expédition Zrt. Keszthely est un aspect important des intérêts touristiques de travailler sur le port de plaisance de la terre. L’accord comprenait une option d’achat à l’époque: la fin de 2014 la ville a eu le temps de décider si vous voulez acheter sinon les bâtiments appartenant à l’exploitant précédent, qui vient d’embaucher 2012. Enfin, plutôt cherché un nouvel investisseur.

Le Western Basin Harbor développement Ltd a été le client, la société a un capital social de € 3.000.000 a été établie, et deux mois après la conclusion de l’entreprise a été acquise par Stephen Tiborcz une entreprise, Vert Investments Ltd., Et cinq affaires supplémentaires. Un des fondateurs de la Western Basin Harbor Development Ltd. était le PBE Energy Management Ltd., qui était Stephen Tiborcz un partenaire, la société dès Endre, une du directeur général de la nouvelle société et même a été Peter Zsolt, qui est aussi Tiborcz intérêt Elios Innovation Zrt était aussi un administrateur exécutif. Puis Tiborcz seule entreprise, Vert Investments Ltd. Acheté PBE Ltd, et a également changé de place avec la Western Basin Harbor Development Ltd. était.
Source: 168óra.hu

Leave a Reply 343 megnézve, 1 alkalommal mai nap |