< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Megvan, mikor jön Putyin////Je l’ai eu quand il se agit de Poutine

| Mobile | RSS

Megvan, mikor jön Putyin////Je l’ai eu quand il se agit de Poutine

2015. január 21. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Megvan, mikor jön Putyin

Február 17-én tesz munkalátogatást Magyarországon Vlagyimir Putyin orosz elnök – jelentette be szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az orosz államfő Orbán Viktor miniszterelnök elmúlt évi moszkvai munkalátogatását viszonozza – közölte a tárcavezető a Magyar Rádió 180 perc című műsorában. Szijjártó Péter elmondta: a megbeszélés témái között szerepelnek majd a kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatok, energiabiztonsági ügyek és az ukrajnai fegyveres konfliktus is.

Mint mondta: Magyarország szorgalmazza, hogy az ukrajnai fegyveres konfliktus minél hamarabb, tárgyalásokkal véget érjen, mégpedig a krízis rendezését szolgáló minszki megállapodás alapján. Magyarországnak az az érdeke, hogy erős és stabil szomszédja legyen Ukrajna – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy annál is inkább lesz miről beszélni a munkalátogatáson, mert az Európai Unió által Oroszországgal szemben bevezetett szankciók és az orosz embargós ellenintézkedések jelentős mértékben visszavetették a két fél közötti gazdasági és politikai együttműködést, így a magyar-orosz gazdasági, kereskedelmi együttműködést is.
Példaként említette, hogy az Oroszországba irányuló magyar export több mint 13 százalékkal csökkent az elmúlt időszakban.

Ugyanakkor szóba kerül majd az energiabiztonság kérdése is, ami a Déli Áramlat gázvezeték lemondásával még inkább akuttá vált – sorolta a megvitatandó témákat a magyar diplomácia vezetője.

Vlagyimir Putyin legutóbb 2006-ban járt Budapesten, akkor az üzleti kapcsolatok megerősítése miatt tárgyalt a Gyurcsány-kormánnyal.Ezzel egy időben tüntetés is várható Budapesten. A “Nem leszünk Putyin gyarmata!” elnevezésű megmozdulást a 60 ezren a magánnyugdíjakért Facebook-csoport szervezi, a demonstrációt már bejelentették a rendőrségen. Szintén ők szervezik a február elsején Angela Merkel német kancellár magyarországi látogatása előtti tüntetést is.

Kérdésre válaszolva elmondta: nincs késés abban a folyamatban, amelynek során Szemerkényi Réka, Magyarország új washingtoni nagykövete elfoglalja a posztját. Szapáry György személyében ma is nagyköveti szinten képviselteti magát Magyarország az Egyesült Államokban – tette hozzá.

Szemerkényi Réka fogadó nyilatkozatát november végén kérték ki az amerikai külügyi tárcától és az ezzel kapcsolatos eljárás mintegy 2 hónapot vesz igénybe. Az amerikai külügyi tárcától azt a jelzést kapták, hogy hamarosan megérkezik a fogadó nyilatkozat – mondta a miniszter.

Az M1 Ma reggel című műsorában Szijjártó arról is beszélt, hogy az Európai Unió külügyminisztereinek hétfői brüsszeli találkozóján egyetértés volt arról, hogy nemzetközi konfliktusok, bizonyos térségekben kialakult instabil viszonyok táplálják a terrorfenyegetettséget. Ezért abban állapodtak meg, hogy fokozzák az együttműködést az észak-afrikai és közel-keleti államokkal a terrorfenyegetettség csökkentése érdekében.

Arról bontakozott ki vita, hogy miként viszonyuljon az EU Oroszországhoz, illetve az Eurázsiai Gazdasági Unióhoz – ismertette.

Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: hogy az EU-nak és Magyarországnak is az az érdeke, hogy Oroszországgal egy a partnerségen, egymás és a nemzetközi jog tiszteletén alapuló viszony jöjjön létre. Ugyanis a világ krízishelyzeteit sokkal könnyebb megoldani, ha az EU együtt tud működni Oroszországgal – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy február elején Szófiában összeülnek az európai déli gázfolyosóban érintett országok képviselői és megvitatják a Déli Áramlat lemondása miatt kialakult helyzetet. Hangsúlyozta, hogy ez nem csupán közép-európai, hanem összeurópai kérdés, és az EU-nak részt kell vállalnia Közép-Európa energiabiztonságának erősítésében.
A Déli Áramlat lemondásával a térségnek más lehetőségeket kell felkutatnia, például, hogy miként juttatható el az azeri gáz Közép-Európába, illetve amennyiben csak Törökországig épül ki gázvezeték Oroszországból, ú

forrás:napi gazdaság.hu

Je l’ai eu quand il se agit de Poutine

Le 17 Février, une visite de travail à la Hongrie, le président russe Vladimir Poutine a annoncé mercredi Szíjjártó des relations économiques extérieures et ministre des Affaires étrangères Peter.

Le chef d’Etat russe de l’année dernière, la visite de travail du Premier ministre Viktor Orban à Moscou pour la pareille a déclaré le chef du ministère du répertoire radio hongroise était de 180 minutes. Szijjártó Pierre dit, comprendra les relations politiques et économiques bilatérales, les questions de sécurité énergétique et le conflit armé ukrainienne entre les sujets de discussion.

Elle a dit la Hongrie espère que le conflit armé ukrainienne dès que possible, des négociations à la fin, sur la base d’un accord de Minsk pour le règlement de la crise. L’intérêt de la Hongrie d’avoir un quartier fort et stable de l’Ukraine at-il ajouté.

Il a souligné que plus parlera de la visite de travail en raison des sanctions et de l’embargo russe contre les mesures imposées par l’Union européenne à la Russie fortement ralentir la coopération économique et politique entre les deux parties, y compris la coopération économique et commerciale hongrois-russe.
Il a cité l’exemple que les exportations hongroises vers la Russie ont chuté de plus de 13 pour cent dans le passé.

Cependant, la question sera la question de la sécurité énergétique, qui est la démission du gazoduc South Stream est devenue encore plus aiguë énuméré les sujets abordés à la tête de la diplomatie hongroise.
Vladimir Poutine a récemment visité Budapest en 2006, elle est due au renforcement des relations d’affaires discuté le gouvernement Gyurcsány.

Dans le même temps, on se attend à des manifestations de Budapest. Le nous ne serons pas une colonie de Poutine!” appelés rassemblements organisés par les régimes de retraite collectifs Facebook privées 60000, la manifestation a été annoncé à la police. Ils ont également organisé une manifestation avant la première visite de Février chancelière allemande Angela Merkel en Hongrie.

Réponse à une question, a dit qu’il n’y a pas de retard dans le processus par lequel Szemerkényi Reka, nouvel ambassadeur de la Hongrie occupe le terrain. George Szapáry homme d’aujourd’hui est également représenté la Hongrie au niveau des ambassadeurs aux Etats-Unis il ajouté.

Reka hôte a demandé déclaration Szemerkényi à la fin de Novembre dans la tárcától étrangère américaine et le processus lié prend environ deux mois. Le tárcától étrangère américaine a reçu un signal qui va bientôt arriver dans la déclaration de l’hôte a dit le ministre.

La M1 était répertoire du matin Szijjártó a également parlé de la réunion des ministres européens des Affaires étrangères de l’Union à Bruxelles le lundi a été convenu que les conflits internationaux ont créé des conditions instables dans certaines régions alimentées par les menaces terroristes. Il a donc été convenu de renforcer la coopération dans les pays d’Afrique du Nord et du Moyen afin de réduire la menace terroriste.

Il se est déroulé le débat sur la manière de se rapporter à la Russie, l’UE et l’Union économique eurasienne présenté.

Souligné ceci: que l’UE et la Hongrie a aussi un intérêt dans un partenariat avec la Russie, fondé sur le respect de l’autre et la relation de droit international est créé. En effet, les situations de crise mondiale beaucoup plus facile à résoudre si l’UE peut travailler avec la Russie at-il ajouté.

Il a également dit que, au début Février à Sofia rencontrera des représentants des pays européens et les gázfolyosóban sud discuter de South Stream formé en raison de l’annulation de la situation. Il a souligné que ce ne est pas seulement en Europe centrale, mais l’Europe toute entière, et l’UE devrait prendre un rôle central dans le renforcement de la sécurité énergétique de l’Europe.
La démission South Stream de la région doit chercher d’autres options, telles que la façon dont le gaz azerbaïdjanais peut être livré à l’Europe centrale, et seulement si elle est basée sur un gazoduc de la Russie à la Turquie, ú

Source: Daily gazdaság.hu

 

Leave a Reply 254 megnézve, 1 alkalommal mai nap |