< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A dolgozói szegénység megszüntetésére dolgoz ki törvénycsomagot az LMP

| Mobile | RSS

A dolgozói szegénység megszüntetésére dolgoz ki törvénycsomagot az LMP

2015. január 25. | hozzászólás | Közélet

Pártok-LMP

A dolgozói szegénység megszüntetésére dolgoz ki törvénycsomagot az LMP

A dolgozói szegénység megszüntetésére komplex törvénycsomagot dolgoz ki az LMP – közölte Szél Bernadett, a párt társelnöke vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szél Bernadett elmondta, hogy javaslatuk munkahelyi, kereseti, lakhatási problémák kezelésére is kiterjed majd. Kiemelte, hogy többkulcsos adórendszerre van szükség, amellyel számításaik szerint a minimálbéren élők 23 ezer, az átlagbért keresők 36 ezer forinttal kaphatnának többet. Emellett céljuk a zöld gazdaság beindítása is, amely – úgy vélik – mintegy 450 ezer “válságálló”, valódi megélhetést biztosító munkahelyet teremtene.

Szél Bernadett a vasárnapi előre hozott görögországi választásra utalva kiemelte: “itt az ideje az elitváltásnak a magyar politikai életben is”. Az LMP ezért is küzdeni fog 2015-ben – jegyezte meg.

Az LMP társelnöke azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnöknek volt “egy nagyon rossz döntése”, az egykulcsos adórendszer bevezetése, amely az országban élők nagyjából 2 százalékának kedvez. Egyre több ember él szegénységben, a középosztály gyakorlatilag megszűnt az országban – tette hozzá.
Emellett Szél Bernadett szerint Orbán Viktornak van egy “történelmi hibája” is, hogy a függőségben tartás politikáját folytatja. Az ellenzéki párt társelnöke szerint a kormányfőnek kedvez a dolgozói szegénység, “kétmillió ember nyomora”. Szél Bernadett szerint ugyanis Orbán Viktor “kedveli azokat a helyzeteket, amikor az emberek tőle függenek”, ha az emberek önálló egzisztenciával rendelkeznek, az számára “nem kedvező jövőkép”.

Ezen felül a miniszterelnök a nemzetközi politikában “egyre brutálisabb függőségbe sodorja az országot” – hangsúlyozta az ellenzéki politikus, példaként említve a keleti nyitás politikáját.

Szél Bernadett szerint az LMP az egyetlen politikai erő, amely valóban képes új utakat mutatni Magyarország számára. A párt célja a munkahelyteremtés és a szociális biztonság megteremtése, de úgy, hogy “senkinek ne legyünk a kisinasa” – fogalmazott a párt társelnöke.

MTI

Leave a Reply 215 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: