< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Havazás Több járásra már kiadták a másodfokú riasztást a hófúvás miatt

| Mobile | RSS

Havazás Több járásra már kiadták a másodfokú riasztást a hófúvás miatt

2015. január 25. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Havazás
Több járásra már kiadták a másodfokú riasztást a hófúvás miatt

Veszprém és Győr-Moson Sopron megyében több járásra már kiadták a narancssárga vagyis másodfokú riasztást a hófúvás veszélye miatt. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Fotó: archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyére a havazás miatt elsőfokú, a hófúvás miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyére a havazás és a hófúvás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Mint kifejtették: a Dunántúlon folytatódik a havazás, vasárnap hajnaltól már a Duna-Tisza közén is egyre nagyobb területen havazás válthatja fel az esőt. Napközben az Északi-középhegység térségében, majd a nap második felétől már másutt is kialakulhat időnkénti havazás. Vasárnap éjfélig a Dunántúlon 5 centiméter feletti, Bács-Kiskun és Pest megye nyugati részén kisebb területen hullhat nagyjából 5 centiméternyi hó döntően a nap első felében.

A viharos szél miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 220 megnézve, 1 alkalommal mai nap |