< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Rakétatámadás érte Mariupolt, sok a halott/// Mariupol attaques à la roquette, beaucoup de morts

| Mobile | RSS

Rakétatámadás érte Mariupolt, sok a halott/// Mariupol attaques à la roquette, beaucoup de morts

2015. január 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Rakétatámadás érte Mariupolt, sok a halott

A donyeck megyei rendőrparancsnok szerint a délkelet-ukrajnai Mariupol lakónegyedeit Grad rakétavetőkkel lőtték szombaton oroszbarát szakadár erők, legalább tíz ember meghalt. A szakadárok tagadják, hogy támadták volna az Azovi-tenger partján fekvő várost.

Az ukrán hatóságok szerint oroszbarát szakadár erők Grad rakétavetőkkel támadták szombaton a délkelet-ukrajnai Mariupol lakónegyedeit, aminek következtében a legújabb adatok szerint 30 ember vesztette életét.

A szakadárok viszont tagadják, hogy támadták volna az Azovi-tenger partján fekvő Donyeck megyei nagyvárost.
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) azonnali lépéseket sürget az utóbbi napokban hevessé vált kelet-ukrajnai összecsapások leállítása érdekében.

Helyi illetékesek közlése szerint a támadásban 30-an meghaltak és több mint 90-en megsebesültek. Az ukrán belügyminisztérium korábbi közleményében arról számolt be, hogy tizenöt ember halt meg és további 46 megsebesült, köztük egy 12 éves kislány.

A Moszkva támogatását élvező szakadár entitás “védelmi minisztériuma” szombaton egyértelmű dezinformációnak, hazugságnak nevezte az ukrán média jelentéseit a Mariupolt ért tüzérségi támadásról – jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Az ukrán hatóságok terrorcselekménynek minősítették a támadást, hangsúlyozva, az érintett lakónegyedekben egyetlen ukrán katonai állás sem volt.
Olekszandr Zaharcsenko, az önhatalmúlag kikiáltott “donyecki népköztársaság” vezetője pénteken bejelentette, hogy nem folytatják a tűzszüneti tárgyalásokat, és nagyszabású offenzívát indítanak a megye egészének elfoglalására. Azt viszont cáfolta, hogy támadást készülnének indítani Mariupol elfoglalására.

Mariupol stratégiai jelentőségét az adja, hogy elfoglalásával Oroszország előtt megnyílna az út ahhoz, hogy szárazföldi összeköttetést teremtsen a tavaly márciusban Ukrajnától elszakított Krím félszigettel, amelynek ellátása igen nehézkes a Fekete- és az Azovi-tengert összekötő Kercsi-szoroson keresztül.

Szerhij Kozlov, a szakadár Luhanszki Népköztársaság (LNR) “népi milíciájának” parancsnoka szombaton tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az ukrán fegyveres erők előző nap Grad rakétavetőkkel csapásokat mértek Luhanszk külvárosaira. A támadás következtében egy ember megsebesült – mondta, s azt hangoztatta, hogy “az ellenség tudatosan a békés lakosságot veszi célba”. “Az utóbbi két napban az ellenség több mint harminc csapást mért egységeink állásaira és lakott településekre” – állította Kozlov.

A szakadár katonai vezető azt állította, hogy pénteken az ukrán fegyveres erők 40 katonája halt meg az LNR népi milíciájával vívott harcokban, valamint két harckocsit, két páncélozott harcjárművet és más technikai eszközöket is veszített a harcokban. Kozlov közlése szerint az ukrán erők a jelenleg 160 kilométeres front minden szakaszán megpróbáltak áttörni, “de mindenütt derekas ellenállásba ütköztek egységeink részéről”.

Az ukrán védelmi minisztérium szombaton azt közölte, hogy a szakadár erők az éjjel 27 támadást intéztek ukrán katonai állások ellen. Egy harctéri parancsnok a TSZN ukrán tévének azt mondta, hogy a Luhanszk és Donyeck között félúton fekvő Debalceve városából a szakadárok heves támadásai miatt tömegesen menekül a lakosság.

A védelmi tárca a Unian hírügynökségnek adott összesítése szerint január 17-22. között a “terrorista” (szakadár) erőkkel vívott harcban mintegy 600 fegyverest és orosz katonát “tettek ártalmatlanná”, további 175-öt pedig megsebesítettek, miközben az ukrán fegyveres erők 18 katonájukat vesztették el, 235 emberük pedig megsebesült.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője elítélte Mariupol lövetését és arra figyelmeztetett, hogy a harcok újabb kiéleződése az EU és Oroszország kapcsolatainak jelentős romlását vonja maga után.

Az EBESZ és a NATO elítélte a rakétatámadást. Az EBESZ “elvakult és szégyenletes” támadásnak nevezte a Mariupol lakónegyedeit ért tüzérségi támadást.
Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet ukrajnai missziója azonnali lépéseket sürgetett a szemben álló felektől a harci cselekmények azonnali beszüntetése érdekében. A honlapján szombaton közzétett nyilatkozatban a szervezet “mélységes aggodalmát” fejezte ki a harcok civil áldozatainak egyre növekvő száma és a felek által lakónegyedekbe telepített harcállások miatt.

Az EBESZ missziója egyúttal egyeztetéseket ajánl annak érdekében, hogy helyi fegyverszünet jöhessen létre a heves harcok színhelyévé vált donyecki repülőtér térségében és a kelet-ukrajnai megyeszékhely városközpontjában a civil lakosság megsegítése érdekében.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára közleményében azt írta, hogy Kelet-Ukrajnában állomásozó orosz csapatok levegő-föld rakétákkal felszerelt, fejlett légvédelmi rendszerekkel, pilóta nélküli repülőgépekkel és rakétavető rendszerekkel támogatják a szakadárok támadásait.
forrás:hvg.hu

Mariupol attaques à la roquette, beaucoup de morts

En Donetsk, selon le commandant de police du comté de Grad les lanceurs de roquettes du Ukraine Mariupol sud-est samedi tiré forces séparatistes pro-russes ont tué au moins dix personnes. Les dissidents nient qui avait attaqué la ville de la côte de la mer d’Azov.

Selon les autorités ukrainiennes, les forces séparatistes pro-russes de lance-roquettes Grad ont attaqué samedi dans la lakónegyedeit Ukraine Mariupol sud-est, à la suite, selon les dernières données, 30 personnes ont perdu la vie.

Les dissidents, cependant, nie qui ont été attaqués par la ville de la côte de la mer d’Azov Donetsk grand comté.
Appels à l’Organisation pour la sécurité et la coopération en Europe (OSCE) de prendre des mesures immédiates pour faire cesser ces derniers jours, il est devenu très ambitieux affrontements dans l’est de l’Ukraine.

Enquête Les responsables locaux disent 30 personnes sont mortes dans l’attaque et plus de 90 ont été blessés. Communication de l’ancien ministère de l’Intérieur ukrainien a indiqué que quinze personnes ont été tuées et 46 autres ont été blessés, dont une fillette de 12 ans.

L’entité séparatiste soutenu par Moscou, “ministère de la Défense” samedi de la désinformation évidente, se trouve appelé les rapports des médias ukrainiens de Mariupol a l’attaque d’artillerie – a déclaré l’Etat russe agence de nouvelles Tass.

Les autorités ukrainiennes ont déclaré une attaque terroriste, soulignant les quartiers en question ne était pas une seule position militaire ukrainien.
Oleksandr Zaharcsenko, le leader «République populaire de Donetsk” a déclaré unilatéralement annoncé vendredi qu’il ne poursuivra pas les négociations de cessez-et lancer une offensive majeure pour occuper l’ensemble du comté. Il a nié, cependant, qui sont faites pour lancer une attaque à occuper Mariupol.

Mariupol importance stratégique dans le fait que, avant la conquête de la Russie ouvrirait la voie pour établir une connexion à la terre en Mars l’année dernière séparé de l’Ukraine péninsule de Crimée, qui est très difficile de fournir par le biais de connecter le noir et la mer d’Azov détroit de Kertch.

Serhiy Kozlov, l’échappée République Luhans’ka personnes (LNR) «milice populaire» le commandant a tenu une conférence de presse a déclaré samedi que l’Ukraine forces armées jours avant lanceurs de roquettes Grad grèves à la périphérie de Luhansk mesurée. L’attaque due à un homme blessé – il dit, et a insisté pour que “l’ennemi cible délibérément la population pacifique.” “Au cours des deux derniers jours parce que les unités plus de trente des positions ennemies, et de soufflage habitées colonies» – selon Kozlov.

Le chef militaire séparatiste revendiqué vendredi que les forces armées ukrainiennes 40 soldats sont morts dans les batailles LNR de milice populaire, ainsi que deux réservoirs, deux véhicules blindés de combat et autres équipements techniques perdu en combat. Kozlov rapporte que les forces ukrainiennes dans le courant avant de 160 kilomètres à chaque étape d’essayer de briser la résistance “, mais partout virile de la part de nos unités.”

Le ministère ukrainien de la Défense a déclaré samedi que les forces dissidentes au cours de la nuit du 27 a été envoyée pour attaquer des postes militaires ukrainiens. Un commandant de champ de bataille TSZN Ukrainian TV a dit que le mensonge mi-chemin entre Donetsk et Louhansk ville Debalceve fuir en masse à la population en raison d’attaques violentes par des dissidents.

L’agrégation du ministère de la défense selon l’agence de nouvelles UNIAN 17 Janvier à 22. entre les «terroristes» (séparatistes) forces et la lutte armée environ 600 soldats russes “étaient inoffensifs,” Cinq supplémentaire de 175 blessés, tandis que les 18 katonájukat forces armées ukrainiennes perdu, 235 ont été blessés.

Federica Mogherini, l’Union européenne Haut représentant pour la politique étrangère et de sécurité Mariupol lövetését condamné et a averti que la récente escalade des combats dans une détérioration significative des relations UE-Russie implique.

L’OSCE et l’OTAN ont condamné l’attaque à la roquette. L’OSCE a attaque «aveugle et honteux” appelé le Mariupol a lakónegyedeit attaque d’artillerie.
Organisation pour la sécurité et la coopération dans la mission a exhorté l’Ukraine des mesures immédiates pour les parties adverses à une cessation immédiate des hostilités. Dans une déclaration publiée sur le site de l’organisation le samedi “profonde préoccupation” exprimé sa installé par le nombre croissant de victimes civiles des parties belligérantes et les quartiers résidentiels positions de combat.

La Mission de l’OSCE propose également des consultations à engager trêve locale est devenue le théâtre de violents combats dans la région de l’aéroport de Donetsk en Ukraine orientale et le centre-ville de siège du comté pour aider la population civile.

Jens Stoltenberg, le Secrétaire Général Communication OTAN a écrit que dans l’est de l’Ukraine avec les troupes russes en missiles air-sol, les systèmes avancés de défense aérienne, des aéronefs et des systèmes de fusée sans pilote supporte les attaques de dissidents.
Source: hvg.hu

Leave a Reply 163 megnézve, 1 alkalommal mai nap |