< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Sporttörténelmet írt Miklós Edit

| Mobile | RSS

Sporttörténelmet írt Miklós Edit

2015. január 25. | hozzászólás | Sport

Sporttörténelmet írt Miklós Edit

Magyar érem a női alpesi sízők világkupáján

Miklós Edit harmadik lett a női alpesi sízők világkupa-sorozatába tartozó szombati St. Moritz-i lesiklóversenyen. A csíkszeredai születésű versenyző – aki a tavaly februári szocsi olimpián hetedik volt ebben a számban – a magyar alpesi sízés történetének legnagyobb sikerét érte el.

A viadalt a svájci Lara Gut nyerte, második az osztrák Anna Fenninger lett. A 64 tagú mezőnyből csak hatan nem tudták teljesíteni a pályát. Miklós Edit – aki az MTI-nek a szezon előtt éppen a St. Moritz-it nevezte meg kedvenc pályájaként – valamivel több mint fél másodperccel maradt el Gut 1:43.82 perces győztes idejétől. Hatvan világkupa-pontot szerzett, így a szakági pontversenyben feljött a 18., az összetettben pedig a 37. helyre.

lead miklós editMiklós Edit pályafutása legnagyobb sikerét érte el (Fotó: Reuters)

“Hihetetlen érzés harmadiknak lenni, összességében jól sikerült a csúszásom, és nagyon boldog vagyok” – idézte a Magyar Sí Szövetség közleménye Miklós Editet.

“A pálya felső részében sikerült jól teljesítenem, aztán az alsó felében veszítettem az időmből, de a kiváló kezdés elegendő volt a harmadik helyhez. Nem gondoltam, hogy összejön, de hittem magamban, és sikerült” – nyilatkozta.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek azt mondta, történelmi siker Miklós dobogós helyezése. “Nem is tudok most hirtelen mást mondani, mint hogy minden olyan támogatónknak, aki hitt Editben, nagyon köszönünk mindent, s azt hiszem, Edit most ért fel a csúcsra.”

A vk-sorozat vasárnap szuper-óriásműlesikló viadallal folytatódik St. Moritz-ban.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 938 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: