< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Visszaállítaná az M0-s ingyenességét a Jobbik és a DK

| Mobile | RSS

Visszaállítaná az M0-s ingyenességét a Jobbik és a DK

2015. január 28. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Visszaállítaná az M0-s ingyenességét a Jobbik és a DK

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció (DK) is kezdeményezte az M0-s autóút ingyenességének visszaállítását a Fővárosi Önkormányzat szerdai ülésén.

A Jobbik álláspontjáról Tokody Marcell, az ellenzéki párt budapesti képviselője a közgyűlést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a Jobbik napirendi javaslatban kezdeményezte a budapesti körgyűrű ingyenességének visszaállítását. Szerintük ez nem csak az autóval közlekedők érdeke, hanem minden fővárosi lakosé, hiszen a forgalom a fizetőssé tett elkerülő útról a városba terelődhet, ami tovább növelheti Budapest környezetvédelmi terheltségét.

Tokody Marcell emellett megjegyezte, ha Hende Csaba honvédelmi miniszternek sikerült ismét ingyenessé tennie a 86-os főutat, akkor reményei szerint Tarlós István főpolgármester is képes lesz eredményt elérni az M0-s ügyében.

A Jobbik javaslatát a közgyűlés szerdai ülésének végén tárgyalja.

A DK a közgyűlést közvetlen megelőzően szintén szerette volna napirendre vetetni saját, hasonló tartalmú javaslatát, ám ahhoz a kormánypárti többség – a fideszes Riz Levente tartózkodása mellett – nem járult hozzá.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 288 megnézve, 1 alkalommal mai nap |