< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Országos akció az útdíj ellen

| Mobile | RSS

Országos akció az útdíj ellen

2015. január 30. | hozzászólás | Közélet

Országos akció az útdíj ellen

Két és fél hete csak néhány helyen, ma pedig több nagyváros környékén tiltakoznak a szocialisták kezdeményezésére FOTÓ: MTI/UJVÁRI SÁNDOR

Az útdíjrendszer kiterjesztése ellen, a korábban ingyenes szakaszok újra díjmentessé tétele mellett demonstrálnak ma a szocialisták, illetve mindazok, akik egyetértenek velük. Fónagy János államtitkár egy tévé műsorban elszólta magát az M0-ás jelenleg nem fizetős szakaszai is a díjköteles körbe kerülnek 1-3 éven belül. Meglepetések nélkül megjelent a módosított útdíjrendelet.

A korábban ingyenes szakaszok újra díjmentessé tétele mellett demonstrálnak és nem a megyei matricák bevezetése ellen tiltakoznak ma a szocialisták. A félpályás útlezárásokról Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese elmondta, azt szeretnék elérni, hogy azok a városokat elkerülő útszakaszok, amelyek használatáért a múlt év december 31-ig nem kellett fizetni, ezután se kelljen.

Fónagy János, a nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt állította: hogy “novemberben merült fel az igénye, hogy egységesíteni kellene az útdíjrendszert”. Az államtitkára szerint a havi 400 forintos megyei matricák miatt nem fog átterelődni a forgalom a városokba. Ha mégis, arról úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy néhány emberben felébred majd a dacvágy.

Gőgös Zoltán, a mai országos demonstráció egyik szervezője a Népszavának erre úgy reagált, inkább a kormányzat esetében lehet dacról beszélni, hogy minden észérv ellenére csak azért is ragaszkodik egy rossz döntéshez. Wittinghof Tamás, Budaörs polgármestere lapunknak elmondta, már megkezdték a forgalomszámlálást, de az M1-M7 bevezető szakasza fizetősé válása miatt a városban a forgalom növekedése máris érzékelhető, ezt a sokasodó lakossági panaszok is alátámasztják.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke óvott az elhamarkodott kijelentésektől pro és kontra egyaránt. Egyetértett azzal, hogy csak egy korrekt forgalomszámlálás adhat arra választ, hogy az útdíj fizetés kiterjesztése növeli egyes települések közlekedési terhelését, vagy sem. Nyilván lesznek, akik látva az autópályák, elkerülő utak forgalmának csökkenését, úgy döntenek, kifizetik az évi 5 ezer forintot, míg mások megkeresik az egérutakat – jegyezte meg lapunknak Dorner Lajos. Egyes településeknél azért megkockáztatható, hogy többen választják az autópályát, mint például Tárnok, ahol eddig 43 ezer forintos éves matricát kellett venni az autópálya használatához, most pedig elég 5 ezer forint. Budaörs, Dunakeszi, vagy Vecsés, Üllő esetében ennek ellenkezőjével lehet számolni. Az viszont nem valószínű, hogy tömegek térnek át az agglomerációban a közösségi közlekedésre. Az ehhez szükséges fejlesztésekre amúgy sincs meg a fedezet – tette hozzá a VEKE elnöke.

Fónagy János azt is mondta, eddig volt, ahol fizettek, volt, ahol nem, most mindenhol fizetnek, de kevesebbet. Azt is állította, sokak számára olcsóbb lesz így a közlekedés. Gőgös Zoltán viszont a Népszavának úgy vélekedett, hogy ez nem magyarázat, és az útdíjfizetés kiterjesztését nem is lehet megmagyarázni. A megyei matricák ellen semmi kifogása az ellenzéki pártnak, ám annak nem az a rendeltetése, hogy az eddig nem fizetős szakaszokon is fizetni kelljen. Olyan utakra terjesztette ki a kormány a díjfizetési kötelezettséget, amelyek a települések környezetterhelését hivatottak csökkenteni.

A minisztérium háttérintézménye és munkatársai végezték a hatástanulmányt a megyei matricákkal kapcsolatban, ennek alapján vetette el a kormány, hogy az egész főútvonali rendszer, mind a 30 ezer kilométer fizetős legyen – fogalmazott Fónagy. Az államtitkár riporteri kérdésre azt is közölte, a hatástanulmányokat a jogszabály életbe lépéséig nem lehet nyilvánosságra hozni.

Az MSZP elnökhelyettese közölte, ez a jogszabály lassan egy hónapja hatályos, abban pedig kételkedett, hogy egy novemberi ötlet nyomán decemberre már megalapozott hatástanulmányok készíthetők, miközben jogszabály írja elő, hogy az ilyen döntéseknél nem csak ezekre, de szakmai egyeztetésekre is szükség lett volna. Gőgös azt is kifogásolta, ha ez most próbaüzem volt, akkor miért szedtek pénzt az autósoktól.

Sértő-Radics István, az Együtt elnökségi tagja, Uszka polgármestere szerint Fónagy János elszólta magát: három éven belül az egész M0-ás autóutat fizetőssé teszi a kormány. Az ellenzéki párt tiltakozik ez ellen, és a teljes új útdíj-rendszer eltörlését, a 2014-es állapot visszaállítását követeli.

Az ellenzéki párt károsnak tartja az útdíjat, mind a budapestiek, mind az agglomerációban élők, mind a vidéki városokban és azok környékén élők számára. A városiakon túl, a kistelepüléseket is hátrányosan érinti a szabályozás: falugondnoki jármű továbbra sem mentes az útdíj alól, sőt – a heti és havi díjak tekintetében – arra a korábbi ár dupláját kell januártól kifizetniük az önkormányzatoknak. A kormány ezzel kapcsolatban figyelmen kívül hagyta az önkormányzati szövetségek kérését.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén egy ellenzéki képviselő kezdeményezte az M0-s elkerülő út díjmentes használatának visszaállítását. A közgyűlési többség leszavazta. Köztük a korábban még hangosan tiltakozó polgármesterek is.

A legtöbb helyen marad a fizetésre figyelmeztető tábla FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM

Az utolsó pillanatban – meglepetések nélkül – tegnap megjelent az útdíjrendelet módosítása is. Február 1-jétől díjmentessé válik a dunaújvárosi és a szekszárdi híd, nem kell fizetni a kaposvári, valamint a szombathelyi elkerülő utakon, valamint a Budapestről a repülőtérre vezető gyorsforgalmi szakaszon. A szomszédos megye első lehajtójáig lesznek érvényesek a megyei matricák. A fölöslegesen megváltott matricákat március közepéig lehet visszaváltani – az 1470 forintos szolgáltatási díj megfizetése nélkül. A nagycsaládosok és a mozgássérültek a beígért kedvezményt feltehetően áprilistól igényelhetik vissza, addig a 7-nél több üléses kisbuszaikra változatlanul D2-es matricát kell váltaniuk.
Útzárási útmutató
A Budapesten tiltakozók 14 órakor találkoznak az M3 – M0 csomópontban a Budapestre vezető oldalon található Shell benzinkút kamionparkolójában és innen vonulnak az Alkotmány utcába, ahol felolvassák a rendezvény petícióját és utcai beszélgetés lesz Tóbiás József, az MSZP elnöke, valamint Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője részvételével.
Kecskeméten 8 órától 9 óráig tart a figyelemfelhívó akció az M5-ös autópálya kecskeméti ki- és bevezető szakaszain.
Győrben 10 órától gyülekeznek a tiltakozók a régi 1-es úton az AUDI Aréna murvás parkolójában, majd 12 óráig félpályás útlezárással adnak nyomatékot követelésüknek.
Nyíregyházán 13 órától félpályás útlezárás lesz a Kert utcán
Debrecenben 13 órától a 4-es főút kivezető szakaszán tiltakoznak a szocialisták, ide várják Kósa Lajost a Fidesz alelnökét is.
Székesfehérváron 14 órától az M7-es autópálya nyugati kivezetőjénél (a 63-as főút felé) találkozhatnak “útlezárókkal”.
Tatabányán 15 órától az 1-es főút tatabányai lehajtójától az M1-es autópálya Tatabánya Újváros felhajtóig állják el (félpályán) az utat az útdíjfizetés kiterjesztése ellen tiltakozók.

szerző:Bihari Tamás

Leave a Reply 218 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: