< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Rémisztő felvételt találtak egy párizsi katakombában elhagyott kamerán: Vajon mit látott a férfi?

| Mobile | RSS

Rémisztő felvételt találtak egy párizsi katakombában elhagyott kamerán: Vajon mit látott a férfi?

2015. január 30. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Rémisztő felvételt találtak egy párizsi katakombában elhagyott kamerán: Vajon mit látott a férfi?

Az univerzum tele van rejtélyekkel, amelyek megkérdőjelezik a mai tudásunkat. A következő történet is egy ilyen furcsa jelenségről szól, mely ösztönzi és megnyitja a képzeletet olyan lehetőségekre, melyekről korábban álmodni sem mertünk.

A párizsi katakombákban hatalmas halmokban emberi csontokat találtak. A Párizs alatt húzódó alagutak és termek, akárcsak a városi utcák, szövevényes módon hálózzák be a mélységet, amelyek nagy részét eddig még nem vizsgálták. A katakombák teljes hossza meghaladja a 600 kilométert.

Úgy hírlik, hogy a Pokol Kapuja található ebben a morbid labirintusban.

Amikor a 17. században a város temetői túlságosan tele lettek, 1785-ben több millió holttestet ástak ki, és halmoztak fel a föld alatti katakombákban. Mindössze körülbelül 2 kilométernyi áll nyitva a látogatók előtt az alagút hálózatból, ezen belül található egy csontkamra (a csontok tárolóhelye), mely fölött a következő felirat olvasható: “Arrête, c’est ici l’empire de la mort!” – Állj! Ez a halál birodalma!

Bár a legtöbb katakomba zárva van a nyilvánosság elől, néhány lázadó természetű ember megtalálta az utat, hogy felfedezze. Egy rejtélyes módon elhagyott videókamerát találtak a katakombák területén, mely lehetséges, hogy tulajdonosának utolsó pillanatait dokumentálta, akinek a személyazonossága és sorsa mindezidáig talány maradt.

A kamera felvétele a videókészítő feltárását mutatja, amint megáll egy csontokból kirakott, földön található nyíl előtt, mely lefelé mutat egy szűk folyosóba. Emberi csontokkal teli termeket vett filmre, melyek mélysége ismeretlen.

Valamint rögzített néhány falra festett jelet. Az egyik egy kísérteties emberi alak fehérrel festve, kitárt karokkal és lábakkal.

Körülbelül 40 perc után a felvételen ez a személy elkezd egyre gyorsabban és gyorsabban menni, majd elkezd futni. Halljuk a légzését, amint egyre hangosabb,” – írta le Francis Freedland filmrendező egy interjúban (lásd az alábbi videóban).

 

Valamitől megijedt. Néha megáll, mintha próbálná eldönteni, hogy merre fusson. Egyre gyorsabban és mélyebbre fut a katakombákban, mikor végül elejti a kamerát, és gondolkodás nélkül tovább fut, otthagyva azt. Ahogy a kamera a katakomba nedves talajára esik, látható a videós lába, és hallatszik, ahogy tovább fut az alagútban. A kamera tovább működik, míg az akkumulátora teljesen le nem merül.

Lazar Kuntsmann, egy katakomba felfedező azt mondta Freedland-nek, hogy úgy tűnik, a videós nem ismerte a katakombákat. Kuntsmann valószínűleg jobban ismeri a város alatti sötét és veszélyes második várost, mint bárki más, mondta el Freedland. A két férfi, együtt néhány másik katakomba felfedezővel 12 órán át volt a mélyben, hogy megtalálják a videókészítő további nyomait, melyek talán elárulják azt, hogy a föld alatti város mélyén veszett el, és ott is halt meg.

Vagy esetleg megtalálta a legendás Pokol Kapuját? Vagy a hely lakói kísértették meg, vagy egyszerűen pánikba esett, hogy egyedül van az emberi maradványokkal teli labirintusban?

Mindez rejtély marad, mivel Kunstmann és Freedland nem találták semmi nyomát annak az embernek, akinek a videója tovább kísért bennünket.

forrás:újvilágtudat.hu
Leave a Reply 348 megnézve, 2 alkalommal mai nap |