< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Miért nem kérdezi meg a Fidesz a pécsieket Fodor Ibolyáról?

| Mobile | RSS

Miért nem kérdezi meg a Fidesz a pécsieket Fodor Ibolyáról?

2015. február 2. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Miért nem kérdezi meg a Fidesz a pécsieket Fodor Ibolyáról?

Ismét egy hét, ami Fodor Ibolyától volt hangos. A Fidesz csak szavakban volt nagy a menesztését illetően, a szavazáskor elhagyta őket a bátorság. Páva Zsolt és pártja meglehetősen szorult helyzetben van, de lenne egy kiút. Már ha nincsenek grízes ügyeik Fodorral. Heti morgó.

Megnyílt az esélye, hogy a botrányhalmozó Fodor Ibolyát megpróbálja eltávolítani a közgyűlés, de előbb a bizottság szavazta le az indítványt, majd a közgyűlés is a maradása mellett döntött. Az abszurd az egészben az, hogy a Fideszből mindenki sajnálkozott a döntés miatt, de azért mégis görcsbe állt a kezük, amikor szavazni kellett volna. A magyarázat az volt, hogy egy önkormányzati képviselőnek nem lehet joga arra, hogy “bírói szerepben” tetszelegjen. Bármennyire is meglepő, de ezzel egyetértek. Szörnyű belegondolni milyen precedenst teremtene, ha a képviselők egyszer csak fognák magukat és kiszavaznák maguk közül az egyik társukat, akit demokratikus választáson szavazott be a nép. Persze lehet azon lamentálni, hogy de hát nem tudták a polgárok, hogy milyen ügyei vannak, illetve az őt jelölő párt is lapított, pedig szinte biztos, hogy ők tudtak róla. Azt sejteni lehetett, hogy Fodor lesz a közgyűlés elszabadult hajóágyúja, ezzel a szerkesztőségünkben totálisan tisztában voltunk, miután már volt az egyesületi vezetőnek néhány húzása velünk szemben. Elegendő arra gondolni, amikor a KÉK-ház avatásán olyat szólt kollégánknak, hogy ne irkáljon össze mindenféle szart.

Jelenleg az egész városból arról beszélnek, hogy a Fidesznek és Fodornak olyan közös ügyei lehetnek, ami miatt nem akarják elengedni a képviselőnő kezét, vagy legalábbis megtarthatja a székét. Nem tudjuk, hogy igazak-e a szóbeszédek, de minden egyes ilyen felröppenő pletyka egy tőrdöfés a pártba és egyre több ilyen lesz. Ha nincsenek ilyen ügyek, akkor a demokratikus értékek mentén meg tudnák oldani Fodor Ibolya ügyét. Páva Zsolt már többször élt döntései legitimmé tételéhez azzal a módszerrel, hogy megkérdezte a pécsieket. Ha fontosnak tartotta a polgármester azt, hogy megtudja a pécsiek véleményét vízfoglalás-ügyben vagy a hajléktalanokról, akkor most is tartsanak egy közvélemény kutatást. Az ellenzékkel és esetleg a civilekkel karöltve találják ki a kérdést, legyen róla konszenzus (Segítek: Ön egyetért-e azzal, hogy Fodor Ibolya továbbra is képviselő maradjon?) kérjenek fel egy független céget erre és meg van oldva az ügy. Nem bírói szerepben kellene tetszelegniük, hanem a népakarat kinyilvánítóiként.

A közvélemény-kutatáshoz még csak nem is kellene külön forrást biztosítani, Páva Zsolt pénteken mutatta be a 2020-ig tartó programját és ott elmondta, február elsejével kéthónapos kampányba kezdenek, amelynek során megkérdezik a pécsieket, hogy milyen módon használják fel a forrásokat, ugyanis a fő irányvonalak már megvannak, de a finomhangolásban számítanak a lakosság véleményére is. Lehet hozzátenni még egy kérdést.
forrás:stop.hu

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |