< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: EP: három hét múlva hallgathatják meg Kovács Bélát

| Mobile | RSS

EP: három hét múlva hallgathatják meg Kovács Bélát

2015. február 4. | hozzászólás | Közélet

EP: három hét múlva hallgathatják meg Kovács Bélát

Az Európai Parlament jogi bizottságában a képviselők a Legfőbb Ügyészség legutóbbi levele alapján kérdezik majd meg Kovács Bélát mentelmi ügye tárgyalásakor, és e levél nem tartalmazott érzékeny információkat – mondta Nina Slaoranta, az EP kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek.

A jogi bizottság február 23-24-én ülésezik, de még nem tudni, hogy napirendjén szerepel-e majd a kémkedés gyanújába keveredett jobbikos Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztése – mondta az EP kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzet szerint.

A szóvivő hozzátette, az ülés zárt lesz, mint minden mentelmi jogot érintő esemény.

A lap felidézte, hogy a jobbikos politikussal szemben a Alkotmányvédelmi Hivatal tavaly április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal.

Az EP elnöke júliusban jelentette be, hogy a magyar hatóságok kérték Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését, majd az ügy az EP jogi ügyekkel foglalkozó bizottságához került. Január elején derült ki, hogy a testület a magyar ügyészség által benyújtott dokumentumok alapján elegendő okot lát arra, hogy tárgyaljon az ügyben.

MTI

forrás:atv.hu

Leave a Reply 152 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: