< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Levágta a kezét, hogy kigyógyuljon az internetfüggőségéből

| Mobile | RSS

Levágta a kezét, hogy kigyógyuljon az internetfüggőségéből

2015. február 4. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Drasztikus megoldást választott
Levágta a kezét, hogy kigyógyuljon az internetfüggőségéből

Drasztikus módját választotta a függőségről leszokásnak egy kínai fiatal: terápiás csoport vagy pszichológus helyett a kést választotta, azzal vágta le a saját alkarját, hogy többet ne akarjon internetezni.

Fotó: freedigitalphotos.net/adamr

Levágta a saját karját egy 19 éves kínai fiatal, mert úgy érezte, más nem segíthet abban, hogy leszokjon az internetről. A függőségben szenvedő nantongi férfi egy konyhakéssel csonkította meg saját magát, ráadásul egy nyilvános padon ülve követte el brutális tettét. Előzőleg egy jegyzettömbre írt üzenetet hagyott az anyjának, amelyben közölte, hogy most egy időre muszáj lesz kórházba mennie, de nem kell aggódni, mert estére otthon lesz.

A helyi Jianngu tévécsatorna beszámolója szerint ezután ment le az utcára, ahol az alkarjánál fogva levágta a bal kezét. A csuklója és a karja egy része már a földön hevert, amikor a másik kezével hívott egy taxit, hogy bevigye a közeli kórház sürgősségi osztályára. A karját a rendőrök vitték utána, szerencsére sikerült még időben a műtőbe juttatni a fiatalt is és a végtagot is, de az orvosok szerint a sikeres visszavarrás dacára nem biztos, hogy az összes funkcióját vissza fogja nyerni a későbbiekben.

A fiatal egyik tanára az internetfüggőséget okolta a bizarr tettért, ami egyébként is “indulatossá” tette a kínai sajtó által csak Kis Wang néven emlegetett férfit. A távol-keleti országban a hivatalos adatok szerint jelenleg mintegy 24 millió “webdrogos” él, és számos katonai stílusú tábor alakult már azzal a céllal, hogy a függőségben szenvedőket segítsék a leszokásban. Az egyre több fiatalt is érintő probléma legsúlyosabb változata az, amikor a diák már a szobáját is alig-alig hagyja el, minden interakciója az interneten zajlik, és egy idő után már semmi más nem érdekli, csak az online játék – egy idő után már az alvás is másodlagossá válik, ez pedig életveszélyes helyzetbe sodorhatja a beteget.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 101 megnézve, 1 alkalommal mai nap |