< Böngészés > Főoldal / Nav / Blog article: Több tonna, ismeretlen eredetű zöldséget foglalt le Szabolcsban a NAV

| Mobile | RSS

Több tonna, ismeretlen eredetű zöldséget foglalt le Szabolcsban a NAV

2015. február 6. | hozzászólás | Nav

Bűncselekmény-NAV
Több tonna, ismeretlen eredetű zöldséget foglalt le Szabolcsban a NAV

Átcímkézve, magyar termelőktől származónak feltűntetve akarták a nagybani piacon értékesíteni azt a több tonna ismeretlen eredetű zöldséget, amit a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (NÉBIH) közös ellenőrzés alkalmával foglalt le a napokban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte az adóhatóság Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának kommunikációs referense pénteken az MTI-vel.

Gera-Badics Rita elmondta, a külföldről származó és zugcsomagolóban “honosított”, a szükséges élelmiszerbiztonsági tanúsítványokkal nem rendelkező zöldséget zöldségféléket az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) adatai alapján tudta lefoglalni a NAV.
Az engedély és bejelentés nélkül működő szabolcsi telephelyre érkező ellenőrök a több tonna burgonya és hagyma mellett megtalálták az átcsomagoláshoz használt címkéket és eszközöket is. Az illegálisan beszerzett áruval kereskedők így akarták megtéveszteni azokat a jóhiszemű vásárlókat, akik kifejezetten magyar termékeket keresnek a piacokon – ismertette a sajtóreferens.
Hozzátette, az árut feketén beszerző, közterhek megfizetése nélkül értékesíteni szándékozó adózóval szemben a NAV azonnali intézkedést kezdeményezett.
Gera Badics Rita megjegyezte, a mostani ellenőrzéskor is bebizonyosodott, hogy az útdíjrendszerrel online kapcsolatban álló informatikai rendszer bevezetése óta számos visszaélést sikerült megakadályozni, illetve feltárni.

MTI

Leave a Reply 738 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: