< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Így geciznek a magyar politikusok

| Mobile | RSS

Így geciznek a magyar politikusok

2015. február 9. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Így geciznek a magyar politikusok

 

Simicska Lajos nemcsak többet nyilatkozott a minap néhány óra alatt, mint az előző 15 évben összesen, de valószínűleg többet is káromkodott. Trágárság gyakran csúszik ki a politikusok száján is, legyen miniszterelnök, polgármester vagy parlamenti képviselő. Egyesek káromkodása szállóigévé lesz, mások bocsánatkérésére kényszerülnek, és van, aki pénzbüntetést kapott.

Gyurcsány Ferenc már évekkel Simicska Lajos gecizése előtt kurvaországozott, Deutsch Tamás faszozott, más lotyózott vagy kurvázott.

Gyurcsány Ferenc jól elkúrta

Talán a legismertebb káromkodás Gyurcsány Ferenc nevéhez fűződik. A volt miniszterelnök balatonőszödi beszédében elhangzott „elkúrtuk” szó azóta valóságos szállóigévé vált, tüntetéseken skandálták, politikai beszédekben használták, és még viccek is születtek belőle. A 2006. május 26-án, az MSZP frakció zárt ülésén elhangzott, majd ősszel kiszivárogtatott beszédben nem ez volt az egyetlen szalonképtelen kifejezés.
„Jöttek páran, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország” – hangzott el Gyurcsány Ferenc szájából.

Tarlós szemüveget vert volna le

Tarlós István főpolgármester stílusát sokan megjegyzik, akik együtt dolgoznak vele. Nemrég Tüttő Kata, a XII. kerület önkormányzati képviselője kapta meg tőle a magáét a Fővárosi Közgyűlésben. Ez azonban semmi nem volt ahhoz képest, amikor 2008-ban Tarlós még a fővárosi Fidesz frakcióvezetőjeként „A te kurva anyádat” mondattal válaszolt egy interpellációra.

Tarlós Istvántól megkapta a magáét Tüttő Kata és mások is

Fotó: Szabó Gábor – Origo

Két évvel korábban pedig még óbudai polgármesterként a következőképpen utasította helyre Szénási János MDF-es politikust: „Ide figyelj, Szénásikám, te summantottál az MDF-székház-ügyben is. Most elmondtad a mondandódat, újra visszatértünk az ügy tárgyalására, úgyhogy ne ravaszkodj, mert leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok!”

Amikor Molnár Gyula mérges

Alaposan leszidta késésért Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármestert főnöke, az MSZP-s Molnár Gyula egy 2008-as újbudai képviselő-testületi ülésen. „Hol a faszomban van a Lakos? Tele van a tököm baszd meg, hogy mindig eljátssza ezt az izét.. Ja, nem értettem mi a fasz van. Nem, a Lakosra, az előterjesztőre, baszd meg, mert a faszkalap így szórakozik baszd meg” – mondta a XI. kerület vezetője.
Molnár Gyula később a videófelvételek szerint azt is kijelentette, hogy „elmegy hugyozni”.

hirdetés

Toller nem bánta, ha megírják

Nem Simicska Lajos az egyetlen, aki nem bánja, ha trágár kifejezéseit viszontlátja a sajtóban. Toller László volt pécsi polgármester 1999-ben az Ágoston tér ünnepélyes átadásán egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: „a Fidesz kapja be… és ezt meg is írhatjátok”. A politikus később trágár beszólását azzal magyarázta, hogy ezt csak magánemberként mondta.

Gyerekek előtt káromkodott Alvincz

Állásába került a káromkodás Alvincz Józsefnek. A Pest megyei közgyűlés fideszes képviselője 2004-ben egy gyermekrajzpályázat díjátadó ünnepségére ittasan ment, majd a kommunistákat kezdte szidni. Egész pontosan úgy fogalmazott: „kurva anyját, kommunisták”. Alvincz a történtek után lemondott mandátumáról.

Horn: Nem azt mondták, Feri

Legalább ilyen emlékezetes az SZDSZ-es Horn Gábor miniszterelnökségi államtitkár 2008-as, nem a nyilvánosságnak szánt megjegyzése, amelyet a Hír Televízió közelben bekapcsolva maradt kamerája rögzített. Horn sajátosan kommentálta Gyurcsány Ferenc beszédét, amelyben a kormányfő a március 9-i, háromkérdéses népszavazási eredményeket magyarázta. Horn Kóka János SZDSZ-elnökhöz fordulva megjegyezte: „Nem azt mondták Feri, azt mondták, hogy menj a picsába”.

Gaudi-Nagy és az elvont értelem

Az egykori jobbikos parlamenti képviselő Gaudi-Nagy Tamást még 166 ezer forintra meg is büntette Kövér László házelnök egy káromkodása miatt. A politikus 2013 decemberében a parlament emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának december 5-i ülésén fakadt ki.

Gaudi-Nagy Tamás Morvai Krisztinával egy tüntetésen

Fotó: Tuba Zoltán – Origo

jegyzőkönyv szerint azt mondta, „a k… anyádat, bazdmeg”. Ezt Borbély Lénárd fideszes képviselőnek címezhette, bár utóbb jegyzőkönyvbe vetette, hogy „ez az elnöki önkény hatására fakadt ki belőlem, de nem elnök úrra gondoltam, és nem is Borbély Lénárdra, hanem valaki másra gondoltam elvont értelemben. Azt a szabadságot pedig fenntartom magamnak, hogy káromkodhassak.”

Szabó Zoltán nehezen viselte

Nehezen viselte Szabó Zoltán, hogy megvonták tőle a szót a Parlamentben. Az akkori MSZP-s képviselő 1999-ben fakadt ki az ülésteremben, amikor lejárt az interpellációjára kapott két perce és az ülést vezető elnök megvonta tőle a szót.

„Bassza meg, bassza meg a kurva anyád” – közölte Szabó, majd később bocsánatot kért.

Facebookon lotyózta le bírálóját

Orális szexre szólított fel egy kommentelőt a Facebookon Bálint Imre MSZP-s képviselőjelölt az általa elveszített tavaly októberi önkormányzati választás után. A hetényegyházi politikus azt üzente a nőnek: „Letérdelhetsz és szerethetsz, ha mostál fogat, kis lotyó.” A botrány hatására Bálint sajnálkozni kezdett, és az Index.hu-nak azt mondta, nagyon sajnálja a dolgot, és bocsánatot is kért.

Deutsch Tamás is gecizett

Négy éve kezdett twittelni Dajcstomi néven a fideszes Deutsch Tamás, akinek posztjai gyakran trágárak. Többször is káromkodik, szitkozódik, például Gyurcsány Ferencről ez a véleménye: „Vannak szemét alakok. Vannak aljas emberek. Vannak rosszindulatú örültek. Vannak irtózatos gecik. Vannak gusztustalan rohadékok. És van Gyurcsány”.

Deutsch Tamásnak is sokakról megvan a véleménye – legtöbbször a Twitteren

Fotó: Polyák Attila – Origo

Sokan emiatt alkalmasságát is megkérdőjelezték, amikor 2013-ban felmerült a neve a médiahatóság elnöki posztjára. Azóta is felemlegetik Twitter-bejegyzését az amerikai helyettes külügyi államtitkárról: „Ki a fasz az a Thomas Melia?” vagy „A külügyi helyettes államtitkár nekem egy nullahúszas fingszagjóska pozíciójának tűnik.”

Szanyi kurvára nem támogatja

Az MSZP-s Szanyi Tibor nevéhez is köthető trágárság, még ha az Origo összeállítása szerint nem is annyi, mint Deutschéhoz. Szanyi 2013 őszén élő adásban mondta azt egy reggeli műsorban a köztévén, hogy az MSZP „kurvára nem támogatja” a közműszolgáltatók nonprofittá tételét.

Szanyi Tibor és a KDNP-től kapott kesztyűje

Fotó: Origo

A káromkodás előtt pedig arról beszélt, hogy egy nonprofit cég „pazarolhat, mint az atom”, „nyamvadék tanulmányt” vehet, illetve „Audikkal fognak járkálni az izék, a főcsővezetők”. Egyszer pedig a középső ujját mutatta a kormánypárti képviselők felé, ami után kapott is egy főzőkesztyűt a KDNP-sektől, hogy többet ne fordulhasson elő ilyesmi. A kesztyűt az Országház folyosóján felvette, és pózolt vele.

forrás:origo.hu

Leave a Reply 260 megnézve, 1 alkalommal mai nap |