< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Rejtőzködő szavazók Veszprémben Tapolcán sem a Jobbik, sem az MSZP nem közösködne

| Mobile | RSS

Rejtőzködő szavazók Veszprémben Tapolcán sem a Jobbik, sem az MSZP nem közösködne

2015. február 11. | hozzászólás | Közélet

Rejtőzködő szavazók Veszprémben
Tapolcán sem a Jobbik, sem az MSZP nem közösködne

Sem a Jobbik, sem az MSZP nem támogatna a tapolcai választókerületben a közös ellenzéki jelöltet az áprilisi időközi képviselő-választáson – értesült lapunk.

A Jobbikban azzal indokolják a saját jelölt állítását, hogy Tapolcán tavaly októberben az önkormányzati választáson az ő jelöltjük, Dobó Zoltán lett a polgármester. A Jobbikban a mezőtúri önkormányzati képviselőválasztási sikerük után „nyerő szériáról” beszélnek, a baloldallal amúgy sem akarnak együttműködni, így nem akarnak beállni az LMP által kezdeményezett közös ellenzéki jelölt mögé.

Így gondolkodnak az MSZP-ben is. „Sem a Demokratikus Koalíciónak, sem az Együttnek, sem az LMP-nek nem engedünk, az meg kizárt, hogy a Jobbikkal együttműködjünk. Saját jelöltünk lesz” – mondta lapunknak egy vezető szocialista. Tény, a választókerület tapolcai központú, a legtöbb választó Ajkán él, amely MSZP-s „felségterület”. Itt az önkormányzati többség és a polgármester, Schwartz Béla is szocialista. MSZP-s forrásunk elmondta, Veszprémben azért álltak be a liberális Kész Zoltán mögé, mert egyedül simán kikapnak az inkább jobboldali elkötelezettségű körzetben. „Tapolcán viszont egyedül is van esélyünk a győzelemre” – tette hozzá.

Úgy tudjuk, a Fidesz–KDNP-ben hamarosan döntenek a jelölt személyéről. Eközben az Indexen az jelent meg, hogy Veszprémben egy hatszáz fős mintán végzett közvélemény-kutatás szerint mindössze hatszázalékos az előnye a Fidesz–KDNP jelöltjének, Némedi Lajosnak Kész Zoltánnal szemben. Az M1 Híradója szerint a felmérést Kész kampánycsapata rendelte meg, az Ipsos készítette és egy magánszemély szponzorálta. Egy szakértő lapunknak azt mondta, egy ekkora választókerületben hatszáz fős mintával számolva öt százalék körüli hibahatárral mindenképp számolni kell. Nagyon magasnak tartja a rejtőzködő szavazók Kész-szimpátiáját is, akik viszont nem biztos, hogy elmennek szavazni. Úgy vélekedett, ebben a csoportban viszont nagyon „alulmérték” a Jobbikot, miközben az országos tendencia alapján inkább a radikális párt szimpatizánsai nem vallják meg pártpreferenciájukat.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 185 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: