< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Sinkovics Ferenc:Megy a menet

| Mobile | RSS

Sinkovics Ferenc:Megy a menet

2015. február 11. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Sinkovics Ferenc:Megy a menet

Megint elindult egy éhségmenet, nem is akármilyen, már ami a szervezést illeti.

szerző:Sinkovics Ferenc

Az ország tizenhárom megyéjében keltek útra emberek, hogy tiltakozzanak a kormány intézkedései ellen, amelyek nyomorba döntötték az országot. Szerintük. A Népszabadság online azzal is igyekezett szimpátát kelteni a demonstrálók iránt, hogy azt írta, mínusz 5-6 fokos hidegben menetelnek. Nézzük csak: mikor e cikk íródik, épp plusz 5 fok van…

Érdekes, hogy a menetelésben a Közmunkásszakszervezet viszi a zászlót. Stílszerűen szólva. Ez az érdekképviselet köztudomásúan az MSZP „leányvállalata”. Fontosnak tartja a közmunkások érdekvédelmét, mint olyan társadalmi rétegét, amely valóban sajátos helyzetben van, hiszen igaz, hogy a közmunka a béremelések ellenére is csak alacsony jövedelmet biztosít, de már kiötlésének pillanatában is csupán átmeneti formának nevezte mindenki, olyannak, amely abban segít embereket, hogy visszatérjenek a munkaerőpiacra, illetve abban, hogy megismerkedjenek egyáltalán a munka, azaz a rendszeres és a közjó számára is hasznos elfoglaltság világával. Mert eddig nem volt benne részük… És hogy a bért is megismerjék, még ha szerényebb is, mert a segélyt már jól ismerik.

Most ezt a sereget igyekszik mozgósítani az MSZP. Persze nem a részvevők, hanem önmaga üdvére, nyilván egyetlen menetelő sem gondol bele abba, ha véletlenül újra a szocia­lista párt kerülne kormányra, akkor megszüntetné a közmunkát, s ő visszahullana a semmibe. Ezt Nyakó István MSZP-s prominens, az „éhséglázadások” újra és újra felbukkanó alakja biztosan nem mondja el a mögötte menetelőknek. Miért is tenné?

S különben is, az már MSZP-s hagyomány, hogy gazdag emberek tesznek úgy, mint szívükön viselnék a szegények sorsát. Noha ők tudják a legjobban, hogy ez a tömeg pont abban a folyamatban szegényedett el, amelyben ők meggazdagodtak. Nem mellesleg az MSZP egykori elnökhelyettese, Simon Gábor is a menet élén haladna mint korábban, de hát aki a bíróság lakhelyelhagyási tilalma alatt áll, az nem mászkálhat össze-vissza…

A baj az, hogy eleve nem megy olyan könnyen a szegénység pontos meghatározása, hisz más szegénynek lenni Svédországban, s megint más Ugandában. De magának a magyarországi szegénységnek is széles és igencsak változatos a skálája, mindenesetre itt éhen nem hal senki. Bővül az ingyenes iskolai étkeztetés intézménye és rendszere, a cél az, hogy minden gyerek egyen egy nap legalább egyszer bőséges meleg ételt. Az is, akinek a szülei amúgy a kocsmában verik el a család segélyeit. Van ilyen, de még mennyire, ajánlanám, hogy egyszer tüntessen ellenük, azaz a lumpenitás ellen is az MSZP!

Igaz, akkor ki fog rá szavazni?

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 230 megnézve, 1 alkalommal mai nap |