< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Obama: Putyin egy lábbal a szovjet múltban áll//// Obama: Poutine est un pied dans le passé soviétique

| Mobile | RSS

Obama: Putyin egy lábbal a szovjet múltban áll//// Obama: Poutine est un pied dans le passé soviétique

2015. február 12. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Obama: Putyin egy lábbal a szovjet múltban áll

Vlagyimir Putyin a hidegháború objektívjén át tekint a problémákra – jelentette ki Barack Obama amerikai elnök a BuzzFeed News hírportálnak arra a kérdésére, hogy hogyan jellemezné Oroszország államfőjét.

A portál szerdán közölte teljes terjedelmében az Obamával előző nap rögzített interjúját. Korábban ebből csak azt a részt tették nyilvánossá, amelyben az elnök a túszejtőknek fizetendő váltságdíjra vonatkozó, elutasító álláspontját fejtette ki. Az elnökkel folytatott beszélgetés azonban más témákkal is foglalkozott, így – számos amerikai belpolitikai kérdés mellett – érintette Oroszországot és Putyin személyét is.

“Nem akarom elvégezni Putyin úr pszichoanalízisét. Azt mondanám, hogy egy lábbal még mindig a szovjet múltban áll. Így vált nagykorúvá. Ő irányította a KGB-t. Ezek voltak a (jellem)formáló tapasztalatai. Vagyis úgy gondolom, hogy a hidegháború objektívjén keresztül tekint a problémákra, és ennek következményeképpen, úgy gondolom, Oroszország több lehetőséget is elszalasztott gazdaságának diverzifikálására, arra, hogy megerősítse kapcsolatait a szomszédjaival, és valami mást képviseljen, mint a szovjet típusú agresszió” – vélekedett Barack Obama.

Az elnök reményét fejezte ki, hogy Oroszország hajlani fog az ukrajnai válság békés megoldására és hogy továbbra is együtt fog működni az Egyesült Államokkal olyan ügyekben, mint amilyen az iráni nukleáris program kérdése.

Obama rámutatott, hogy az orosz gazdaság még az olajár összeomlása előtt sem volt 21. századinak nevezhető. “Sajnos, a modernizáció erőit oldalvonalra szorították Oroszországban. Ez rossz Oroszország számára és idővel rossz lesz az Egyesült Államok számára is, mert ha Oroszország rosszul áll, akkor aggályos, hogy visszatér a régi terjeszkedési elképzelésekhez, amelyeket tényleg nem lenne szabad alkalmazni a 21. században” – mondta az amerikai elnök.

MTI

forrás:atv.hu

Obama: Poutine est un pied dans le passé soviétique

Vladimir Poutine regarde à travers la lentille des problèmes de la guerre froide – a déclaré le président américain Barack Obama sur le site de nouvelles de la question de BuzzFeed Inc. Nouvelles, comment décririez-vous la tête de la Russie de l’Etat.

Le portail a déclaré mercredi Obama reproduit dans son intégralité dans l’interview de la journée précédente. Auparavant, ce ne était qu’une partie du domaine public, dans lequel le Président, en rejetant la position sur la rançon payée túszejtőknek expliqué. Mais la conversation avec le président abordé d’autres questions ainsi, tels que – parmi beaucoup US question de politique intérieure – atteint la Russie et Poutine personnellement.

“Je ne veux pas de procéder à M. Poutine la psychanalyse. Je dirais que d’un pied est toujours le passé soviétique. Alors est venu de l’âge. Il a dirigé le KGB. Ce étaient les (personnage) expériences formatrices. En d’autres termes, je pense que à travers la lentille de la guerre froide, examiner les problèmes, et en conséquence, je pense que la Russie a également raté plusieurs occasions de diversifier l’économie, à renforcer les relations avec ses voisins, et quelque chose d’autre parle, que l’agression soviétique »- Barack Obama a exprimé l’avis.

Le Président a exprimé l’espoir que la Russie montre une solution pacifique à la crise en Ukraine et qu’il continuera à travailler avec les États-Unis dans des domaines tels que la question du programme nucléaire de l’Iran ensemble.

Obama a souligné que l’économie russe ne était pas avant même l’effondrement du 21ème siècle du prix du pétrole peut être appelé. “Malheureusement, les forces de modernisation des lignes secondaires ont poussé la Russie. Ce est mauvais pour la Russie et dans le temps sera mauvais pour les États-Unis, parce que si la Russie est mal, ce est une préoccupation pour revenir à la vieille idée d’expansion pour que ne devrait vraiment pas être appliquée dans le 21e siècle “- a déclaré le président américain.

MTI

Source: atv.hu

Leave a Reply 123 megnézve, 1 alkalommal mai nap |