< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Simicska-Orbán háború: egy asztalhoz ült a két oldal képviselője

| Mobile | RSS

Simicska-Orbán háború: egy asztalhoz ült a két oldal képviselője

2015. február 14. | hozzászólás | Közélet

Simicska-Orbán háború: egy asztalhoz ült a két oldal képviselője

Az ATV Havas a pályán című műsorában a vállaltan Simicska-párti Csintalan Sándor és a kormányzati agytrösztként ismert Századvég stratégiai igazgatója, G. Fodor Gábor beszéltek az egy hete nyílttá vált konfliktusról.

A múlt péntek óta már a nyilvánosság előtt zajló Orbán-Simicska háború kapcsán egyre több jobboldali szereplőről válik nyilvánvalóvá, hogy a barikád melyik oldalán áll, mindeddig azonban egy időben egy helyen ellenérdekelt felek nem beszéltek a történelminek nevezhető fordulatról. Péntek délelőtt azonban az ATV Havas a pályán című műsorában egy asztalhoz ült Csintalan Sándor, a Simicska Lajos érdekeltségéhez tartozó Lánchíd Rádió műsorvezetője és G. Fodor Gábor, a kormányzati műhelyként is ismert Századvég stratégiai igazgatója.

„Szét akarták cseszni” Simicska jobboldali konzervatív médiáját, amiben fontos szerepet játszott Liszkay és a „méregkeverő Csermely”, ezért „durrant el Lajos agya”, állította az adásban Csintalan. A motivációról azt mondta, lehet, hogy valamilyen „harmadik” politikai erő áll a háttérben, de az is lehet, hogy a kormányfő.

G. Fodor szerint Orbán Viktor elhajolt Simicska obszcén kirohanása elől, tudatosan elkerülte, hogy lemenjen az egykori kollégiumi kommunikációs szintre, ahová egyébként Simicska tudatosan akarhatta lehúzni. G. Fodor azt mondta, az elmúlt egy hét alatt Orbán megerősödött, Simicska defenzívába került, a vállalkozó kapcsán csak ámokfutást lát, kormányzati stratégiát nem. A viszály kimenetelével kapcsolatban a stratégiai igazgató kijelentette: tudomásul kell venni, hogy aki ma a jobboldalra szavaz, az Orbán Viktorra szavaz.

Csintalan Sándor szerint a konfliktus nem arról szól, hogy Simicska Lajos meg akarná buktatni a miniszterelnököt, hanem arról, hogy lehet-e a jobboldalon kormány független média.

A Havas a pályán műsora szombat este 19.15-kor kerül képernyőre – vágatlanul.

atv.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 242 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: