< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nem csökken az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

| Mobile | RSS

Nem csökken az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

2015. február 15. | hozzászólás | Közélet

Nem csökken az elöntött terület nagyság az Alsó-Tisza vidékén

Nem csökken az elöntött terület nagysága az Alsó-Tisza vidékén, ahol 48 650 hektárt, ebből 26 450 hektár vetést és szántót borít belvíz.
Kádár Mihály védelemvezető-helyettes közölte, a legnagyobb az elöntött terület Csongrád megyében, ahol 37 550 hektár van víz alatt.
Az elöntések nagysága a talaj telítettsége miatt – a szivattyúzások ellenére is – várhatóan csak lassan fog csökkenni, mivel a téli időszakban sem a párolgás, sem a növényzet nem segíti a belvizes helyzet javulását.

A nyolc belvízvédelmi szakaszon 71 szivattyútelep üzemel, mintegy harmaduk egész nap, az egy nap alatt a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége mintegy 1,54 millió köbméter volt – tudatta a védelemvezető-helyettes.

A védekezésben az igazgatóság 145 munkatársa vesz részt, folyamatosan ellenőrzik a védműveket, eltávolítják az uszadékot a csatornákból, a gépészek biztosítják a szivattyútelepek folyamatos működését. Gátér és Kiskunfélegyháza térségének belvízmentesítését a Csukáséri főcsatornához telepített mobil szivattyúkkal is segítik.

Az igazgatóság adatai szerint tizenhárom településen másod-, öt településen elsőfokú belvízvédelmi készültség van.

forrás:híradó.hu

Leave a Reply 184 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: