< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Várhegyi Lucas Palmira nyerte a Rising Start

| Mobile | RSS

Várhegyi Lucas Palmira nyerte a Rising Start

2015. február 16. | hozzászólás | Kultúra

Várhegyi Lucas Palmira nyerte a Rising Start

Befejeződött a TV2 Rising Star c. tehetségkutatója, amit végül Várhegyi Lucas Palmira nyert. A négy döntős közül először – nem kis meglepetésre – Fehérvári Alfréd esett ki, őt Peter Srámek követte egy drámai végjáték után. Srámek a második körben 53 százalékot ért el, amit Várhegyi Palmira könnyen megénekelt, de Czibi Norbert egészen a dalának az utolsó pillanatáig 53 százalékon, vagyis döntetlenen állt, hogy aztán konkrétan az utolsó hang pillanatában 1 százalékot még ugorjon a százalékmérő, ezzel Srámeket kiejtve a versenyből. A Facebookon rengetegen csalást írnak, ennek a holnap mi is utána megyünk. A végére a gyenge napot kifogó Várhegyi és Czibi maradt, és annyira egyformán közepesek voltak, hogy mindketten 52 százalékot szedtek össze a legutolsó körben. Végül a századpontok döntöttek, ami alapján az annak idején vigaszágról visszahozott énekesnő győzőtt a zsűri által favorizált Czibi Norberttel szemben.

Az előző adás után kiderült, hogy melyik négy énekes nyerheti meg a Rising Start:

Peter Srámek
Várhegyi Lucas Palmira
Fehérvári Alfréd
Czibi Norbert

Ez voltaképpen a legerősebb négyes, hiszen Srámek egyértelműen közönségkedvenc, Czibi a zsűri liblingje, Alfréd a női nézőké, Várhegyi pedig szinte minden adásban a magas százalékokat hozott. Így most tényleg az számított, hogy ki milyen produkcióval rukkol elő, ezért is volt annyira megdöbbentő, hogy konkrétan egy kimagasló előadás sem volt, sőt, néhol egyenesen gyengék voltak az énekesek.

Az első körben Várhegyi és Czibi is meglepően bizonytalannak tűnt, de még így is több pontot kaptak, mint Fehérvári Alfréd. Hiába énekelte jól a Seven Nation Armyt, ezt a remek dalt sikerült annyira áthangszerelni, hogy egy ócska kis reklámzene lett belőle funky betétekkel, amiknek semmi keresnivalója egy alapvetően bluesos számban. Nem is értem miért pontozták le őt ennyire, amikor Peter Srámeknél is erősen rezgett a léc a Szívós szemű Mártával.

Szóval Srámek ment még egy kört, és egy lassabb számmal 53 százaléknál állította be a falat. Ezt Várhegyi megugrotta egy szintén lassú számmal, hogy aztán Czibi következzen egy dettó hasonló dallal (Úgy szeretném meghálálni). Itt történt az adás legnagyobb furcsasága, ami után ellepte a Rising Star Facebookját a nézők haragja. Czibi ugyanis szintén 53 százalékot kapott, de az utolsó utáni pillanatban ez 54-re ugrott. Ördög Nóra még be is mondta a döntetlent, és csak utána vette észre, hogy Srameknek csak 53-a van. Én úgy láttam, hogy az az egy százalék konkrétan az utolsó hang kiéneklésének pillanatában érkezett, de a nézők szerint ez már a szavazás lezárása után történt. Ezt mindenképpen leellenőrizzük még, amikor felkerül az adás a TV2 honlapjára.

A mindent eldöntő kör előtt Majka és Curtis énekelték el az Éden Hotel betétdalát és – ne legyen igazam – mintha az egész csak hatalmas playback lett volna, legalábbis tévén keresztül úgy tűnt.

A végére megint lassú számokat kaptak a versenyzők, Palmira esetében pedig kiderült, hogy a melankólikus, magyar nyelvű dalok egyszerűen nem fekszenek, nem állnak jól neki. Bezzeg Czibinek, aki valószínűleg egy Elton John-koncerten foganhatott. Ennek ellenére tőle szokatlanul sok hamis hangot lehetett hallani, a magasaknál konkrétan olyan csúnyán besült, hogy rossz volt nézni. Ugyebár itt már nem számít a zsűri szavazata csak a nézőké, ők pedig annyira szorosra vették a figurát, hogy mindkettőjüknek 52 százalék jött össze. Csak megjegyzem, hogy ennyi alacsony pontszám talán még egy műsor alatt sem született, emlékeim szerint a 60 százalékot sem sikerült elérni senkinek az este folyamán.

A szabályzat szerint ilyenkor a századpontok számítanak, ami alapján pár tizeddel/századdal Várhegyi Lucas Palmira nyerte a versenyt, aki a nagy meghatódottságtól nem is tudta végigénekelni a győzelmi dalát.

Most, hogy vége a műsornak, érdemes levonni a konklúziót. Egy bulvárban jártas, énekeseket menedzselő ismerősöm fogalmazta meg a legjobban mi a baj a Rising Starral:

Nagyon civil.

Egy tehetségkutatón alapból minden induló civil, itt viszont egy igazán érdekes karaktert sem sikerült megmutatni a retrós Peter Srámeken és a sokkal korábban kiesett Palmer Izsákon kívül. Még az utolsó adás alatt is mindenki meg volt szeppenve az indulók közül, akik elvileg nemsokára hatalmas sztárrá válhatnak. Előre megmondom, hogy nem fognak, és nem azért mert egyiküknek sincs egyedi hangja, hanem mert egyiküknek sincs egyedisége. Egyszerűen elfogytak a tévéképes énekes tehetségek Magyarországon, és ezt már az első adások alatt is láthatta mindenki. Még a döntő is tele volt hamis hangokkal, ahol elvileg a legmagasabb minőségben kellene énekelni. Tudom, hogy jön az új X-Faktor, de nagyon szeretném megkérni a kertévéket, hogy pihentessék kicsit ezt a műfajt, mert ez már tényleg a bödön aljának kapargatása. Bele sem merek gondolni, hogy az X-Faktorba mégis honnan az anyámból szednek majd össze 15-20 vállalható énekest.

Cserébe viszont elmondható, hogy legalább zsűri képes volt javulni, a végére nem csak Feke Pál, hanem Keró is egész vállalható lett. Mező Misit és Pásztor Annát pedig érdemes még figyelemmel tartani, mindketten jót tettek a műsor hangulatának, remélem a jövőben kapnak még hasonló szerepet, mert ezerszer jobbak és hitelesebbek, mint mondjuk Rákay Philip vagy Csiszár Jenő a köztévénél.

forrás:comment:com

Leave a Reply 391 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: