< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Vőfélytalálkozó, – Bakson-avagy mi van a háttérben/Adóhivatal figyelem!

| Mobile | RSS

Vőfélytalálkozó, – Bakson-avagy mi van a háttérben/Adóhivatal figyelem!

2015. február 16. | hozzászólás | Közélet

Vőfélytalálkozó, – Bakson-avagy mi van a háttérben/Adóhivatal figyelem!

Több választó polgár felhívta a szerkesztőségünk figyelmét erre a rendezvényre. Kifogásolták, hogy a baksi hírmondó 8 oldalán feltüntetett egy oldalas reklám mennyibe került, valamint a falu logója miért szerepel az oldalon. Tudomásunk szerint ezért a logóhasználatért egy képviselő asszonyt az akkori jegyző- Lajkó Úr – megbüntette!

Továbbá a lakosok nem tudják ki szervezi e rendezvényt s kinek, vagy melyik egyesületnek osszák szét a bevételt! Az is kritikus észrevétel, hogy miért Ormándiné Kócsó Anikó a polgármesteri hivatal alkalmazottja szedi munkaidő alatt a jegyárakat!

Felhívtam Ormándinét s feltettem neki a kérdéseket. Azt válaszolta¸- a sógorom Dobos Péter által szervezett eseményről van szó! A sógor által vezetett egyesületnek van könyvelője!
– Akkor miért Ön szedi munkaidő alatt a jegyeket. (!) Hol tárolja az eladott tikettet, s kitartja nyilván a befizetők névsorát? Felhívta a figyelmemet, hogy keressem meg a Csillagház vezetőjét, mivel Ő több infókat tudna adni a szerkesztő Urnak! Az öcsém is ott dolgozik! Már számomra nem meglepetés, hogy szabadságon vannak… a vezetők!

Törvényes lenne, hogy a hivatalban maszek munkát végeznek?…S tárolják a sógor általi rendezvény adományozó jegyek árát? Felnőtteknek 3200Ft, a gyerek 1600Ft-s áron.

– Vannak e áfás számlák a vásárlásról? Tételes elszámolást a pl, marhahús s a többi anyaghányadról…
– Én ezt nem tudom.
– Ki engedélyezte, hogy munkaidő alatt a sógorának dolgozzon. Kap – e érte anyagi szolgáltatást!

A reklámban fel kell tüntetni a rendező egyesület nevét, valamint kinek adományozzák a bevételt, a meghívott vendégek mennyi „gázsit” kapnak, s ezt kirendezi, van-e róla nyilvántartás. S nem beszélve arról, hogy be kell fizetni az adót a bevétel után s a megmaradt összeget kell dokumentumokkal igazolni! Természetesen hiányzik a reklámból, kinek melyik egyesületnek adományozzák a támogatást! A pénzügyi mozgásról van-e nyilvántartás?

Ergo: Több sebből is vérzik e reklám. (!)Tele van hiányossággal, semmi logika nem hullámzik a papíron. A tájékoztatás hiányos, egyoldalú-, ami bennem kétségeket hoz a felszínre.

Az adóhivatal feladata a rendezvény bevételének s az áfás számlák tételes ellenőrzése, elszámoltatása a nyilvántartások kezelése visszamenőleg 5 évre!

2015-02-16 -lio-

Leave a Reply 373 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: