< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Titkolózik a kormány – valaki nagyon jól fog járni/// Gouvernement secret – quelqu’un va très bien marcher

| Mobile | RSS

Titkolózik a kormány – valaki nagyon jól fog járni/// Gouvernement secret – quelqu’un va très bien marcher

2015. február 17. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Titkolózik a kormány – valaki nagyon jól fog járni

Az oroszokkal takarózik a kormány – amikor is a Paks 2. teljes titkosítását lehetővé tevő jogszabályt terjesztett a parlament elé. A 3700 milliárd forintosra tervezett atomerőmű építési projektnek számos nyertese lesz, így például jelentős béremelések lesznek az ágazatot felügyelő országos hivatalban is.

Az országgyűlés szerdán kezdi tárgyalni a Paksi Atomerőmű bővítésével kapcsolatos 30 oldalas salátatörvényt, amelynek legfontosabb tétele, hogy a beruházással, a nemzetközi egyezményekkel kapcsolatos összes anyag, szerződés, az előkészítéssel kapcsolatos tanulmányokkal kapcsolatos valamennyi adat kiadása megtagadható, ha az úgymond “Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit” vagy a szellemi tulajdonhoz való jogot sértené. A döntés-előkészítő anyagokat a törvény helyből 15 évre titkosítja (a törvény szövege szerint ezen adatok “nem nyilvános” minősítést kapnak).

A 30 oldalas törvény 30 oldalas indoklásból kiderül, hogy “nagy nehézséget okoz az (államközi) Egyezmény titoktartási klauzulájának” (…) alkotmányossági követelményekhez való igazítása. Erre persze az egyezmény megkötése előtt kellett volna gondolni – ám talán nem véletlenül ment bele akkor a magyar kormány inkább a kvázi teljes titkosításba – hisz erre hivatkozva gyakorlatilag titkosítható 3700-4500 milliárd forintos projekt teljes köre.

Százmilliárdokba kerül a korrupció

Nemzetközi empirikus vizsgálatok alapján hasonló projekteknél a beruházás értékének legalább az 5 százaléka kitett a korrupció veszélyének – olvasható az Energiaklub felkérésére készített Paks-II korrupciós tanulmányban, amit Korrupciókutató Központ Budapest készített. Magyar adatok egy korrupció mellett megvalósuló beruházás összegének 13- 16 százalékára teszik a megvesztegetési díj arányát. A korrupcióhoz kapcsolódó társadalmi veszteség ennek többszörösét is elérheti. Ez több száz milliárd forintos adófizetői veszteséget jelent egy ekkora beruházási tétel esetén.

Ezen szabályok ellenére a kormány úgy véli, hogy a nyilvánossága biztosítása, a civil szervezetek bevonása “nem minden korlát nélkül”, de biztosítható a nemzetközi példák alapján. Az indoklás kifejti, hogy a titokbirtokos beruházót (vagyis az orosz felet is) megilletik az alapvető jogok, így például az üzleti titok védelme. Nem tér ki viszont az indoklás arra az alapelvre, hogy közpénzekből folyó beruházással kapcsolatos információt nem lehetne üzleti titokra hivatkozva a nyilvánosság elől elzárni – ám az átlátható gazdálkodáshoz való jog ennél jóval kisebb volumenű állami beruházásoknál is sérül.

A Paks 2 projekt már kezdetektől fogva nem az átláthatóságról szól, hisz a kormány alig egy éve jelentette be – hogy mellőzve minden társadalmi, szakmai vitát – kétoldalú államközi megállapodást kötött a Paksi Atomerőmű új 5. és 6. blokkjának felépítéséről – pótlandó a 2030 után lejáró I.-IV.-es blokkokat. A beruházást az oroszországi atomenergetikai ipart összefogó és felügyelő állami vállalat, a Roszatom menedzselné a megvalósításhoz szükséges 10 milliárd eurót pedig az orosz állam biztosítaná, a 2 milliárd euró magyar önrészt viszont a magyar államnak kell előteremtenie.

A tervek szerint két egyenként 1200 megawatt teljesítményű blokk teljes mértékben kiváltaná a jelenleg egyenként közel 500 megawatt kapacitású négy paksi blokkot. (A VVER-440-es blokkok eredendően 440 megawattnyi kapacitásúak voltak, ám az azóta végrehajtott – a radioaktív aktív zónán kívül – fejlesztések következtében, egy-egy blokk néveleges teljesítménye 500 megawattra emelkedett.)

A törvényjavaslat nagyobb részét az atomenergiáról szóló törvény átírása teszi ki – például milyen fejlesztéseket kell a következő években végrehajtani a felügyelő szerveknél. A törvényjavaslat arról is rendelkezik, hogy az építési felügyeletet kikapcsolják a rendszerből – ezeket a feladatokat is az Országos Atomenergia Hivatal látja el – többek közt ezért az OAH szakembergárdáját ehhez értő munkatársakkal kell bővíteni. A javaslat arról is szól, hogy az OAH munkatársai esetében nem a közszférában szokásos béreket, hanem piaci béreket kell alkalmazni – hiszen így biztosítható, hogy megfelelő felkészültségű szakemberek nem csak az üzleti oldalon legyenek. Ugyanakkor az törvény javaslat indoklása azt is kifejti, hogy a bérezéssel kapcsolatos többletkiadásokat közvetlenül a költségvetés állja, annak érdekében, hogy az OAH ne függjön a felügyeleti bevételektől.

forrás:napi gazdaság.hu

Gouvernement secret – quelqu’un va très bien marcher

Les Russes se cacher derrière le gouvernement – même lorsque présenté une législation pour permettre au second chiffrement complet de Paks en face du parlement. La commune de HUF 3,700 milliards projet de construction de centrale nucléaire prévue sera nombreux gagnants, tels que les augmentations de salaires aura un secteur majeur des organismes nationaux de surveillance.

Début de l’Assemblée nationale le mercredi de négocier 30 pages omnibus liée à la centrale de Paks nucléaire, l’expansion de laquelle l’élément le plus important de libérer toutes les données sur l’investissement de tous les matériaux, les études relatives au contrat de préparation relative aux conventions internationales relatives refusée si les soi-disant «intérêts de la Hongrie à la sécurité nationale” ou violerait les droits de propriété intellectuelle. L’atelier des matériaux de préparation de décision a été dirigée par le cryptage de la Loi (le texte de la Loi, cette information sera la note «non-public») pendant 15 ans.

Le 30 pages 30 pages droit de justification se avère être “grande difficulté clause de confidentialité de la Convention (inter)” (…) l’exigence constitutionnelle de se adapter. Bien sûr, cela aurait à réfléchir avant la conclusion de la convention – mais peut-être pas accidentellement entré dans le gouvernement hongrois plutôt cryptage quasi-complète – croire que pratiquement sol cryptée 3700-4500 HUF milliards projet cercle complet.

Cent milliards de corruption
Basé sur des études empiriques internationales d’au moins 5 pour cent de la valeur de l’investissement dans des projets similaires exposés au risque de corruption – la corruption étude Paks-II ont lu la demande du Club Energy, qui a été réalisée Centre de recherches pour corruption à Budapest. Réductions de corruption de données hongrois à un montant de 13 à 16 pour cent de l’investissement réalisé dans le rapport de charge de la corruption. Pertes sociales associés à la corruption peuvent atteindre un multiple de cette ainsi. Cela signifie plus de contribuables des centaines de milliards de perte de forints en cas d’un tel élément d’investissement.

Malgré ces règles, le gouvernement estime que la disposition du public, la participation des organisations de la société civile «non sans limite», mais peut être fournie sur la base d’exemples internationaux. La justification précise que l’investisseur secret support (ce est à dire, la partie russe a également) jouissent de droits fondamentaux, tels que la protection des secrets commerciaux. Il ne tourne pas la justification du principe que l’information sur l’investissement actuel de fonds publics ne peut être cité par la confidentialité commerciale bloqué de la vue du public – mais avec une loi de gestion transparente violé une beaucoup plus petite échelle l’investissement public, aussi bien.

Paks deux projet depuis le début ne est pas à propos de la transparence, puisque le gouvernement a annoncé il ya un an – que laisser de côté tout, la discussion sociale professionnelle – accord intergouvernemental bilatéral avec la centrale nucléaire de Paks, un nouvelles unités cinquième et sixième de la structure – rechargée après 2030 expirant blocs I-IV pouces. L’investissement dans l’industrie nucléaire russe, l’intégration et la supervision entreprise publique, Rosatom devrait gérer les 10 milliards € pour la mise en œuvre permettrait d’assurer l’Etat russe, l’excès hongrois de 2 milliards d’euros, cependant, nécessaire pour générer l’État hongrois.

Il est prévu que chacune des deux unités de 1200 MW en plein, en remplacement de l’actuel à un moment près de 500 mégawatts de capacité de Paks quatre blocs. (Le VVER-440 unités étaient à l’origine 440 mégawatts de capacité, mais a depuis réalisé – en plus de la zone active radioactifs -. Améliorations dues à un bloc de 500 MW hausse nominale)

La majorité du projet de loi constitue la réécriture de la loi sur l’énergie nucléaire – par exemple, à mettre en œuvre dans les prochaines années, les organes de contrôle Quelles améliorations. Le projet de loi prévoit également que la supervision de la construction du système est éteint – ces tâches à accomplir par l’Autorité hongroise de l’énergie atomique – y compris les professionnels OAH doivent donc élargir personnel compétent. La proposition indique également que pour le personnel OAH ne sont pas les salaires du secteur public habituelles, mais les salaires sur le marché doivent être utilisés – de manière à assurer que les professionnels sont convenablement préparés pour non seulement du côté des entreprises. Cependant, les raisons de ce projet de loi stipule également que les dépenses supplémentaires sur les salaires porte directement sur le budget, de sorte que l’OAH ne dépend pas sur le chiffre de surveillance.

Source: Daily gazdaság.hu

Leave a Reply 284 megnézve, 1 alkalommal mai nap |