< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: A veszprémi kórház a régió meghatározó intézményévé válhat

| Mobile | RSS

A veszprémi kórház a régió meghatározó intézményévé válhat

2015. február 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A veszprémi kórház a régió meghatározó intézményévé válhat

A régió meghatározó intézményévé válhat a fejlesztések eredményeként a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház – jelentette ki Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár.

Zombor Gábor arról beszélt, hogy csaknem ötmilliárd forintos uniós fejlesztés ötödik ütemeként megvalósult, most befejezett felújítás annak a stratégiai fontosságú programnak a része, amely az egészségügyben az esélyegyenlőséget célozza meg. A veszprémi kórházban ezúttal az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály, a központi sterilizáló, valamint a fül-orr-gégészeti részleg újult meg.

Az államtitkár elmondta: uniós forrásból közel ötszázmilliárd forint jut országosan az egészségügy fejlesztésére, és ebből tízmilliárdot Veszprémben használnak fel, ahol onkológiai centrum is épül.


Fotó: Nagy Lajos/MTI

Az államtitkár arról is beszélt, hogy Veszprémben példaértékű a helyi politikusok és a kórház vezetőinek együttműködése, és felidézte, hogy a közelmúltban elhunyt Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnökeként és parlamenti képviselőként is sokat tett az egészségügy fejlesztéséért, különösen a közeljövőben megépülő onkológiai központért.

Rácz Jenő, a kórház főigazgatója kiemelte, korábban voltak az országnak olyan régiói, amelyek hátrányos helyzetben voltak az egészségügyi fejlesztések területén, és ezek közé tartozott Veszprém is. Hozzátette: különösen jelentős, hogy a kormány intézkedései nyomán most 1,2 milliárd forinttal több forrás jut a megyébe, valódi esélyegyenlőséget teremtve az itt élő betegnek és egészségügyi dolgozóknak egyaránt.

Fotó: Nagy Lajos/MTI

Czinkotay Frigyes projektmenedzser elmondta, hogy a kórházat érintő fejlesztés 2013-ban kezdődött és várhatóan idén májusban zárul. Hozzátette: az öt ütemből álló, csaknem ötmilliárd forintos beruházás uniós forrásból és tíz százalék önerőből tevődik össze.

(MTI)
forrás:krmányportál

Leave a Reply 214 megnézve, 1 alkalommal mai nap |