< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Mesterházy elismerte: tényleg felkeresi az MSZP vidéki szervezeteit

| Mobile | RSS

Mesterházy elismerte: tényleg felkeresi az MSZP vidéki szervezeteit

2015. február 18. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Mesterházy elismerte: tényleg felkeresi az MSZP vidéki szervezeteit

Azt azonban cáfolta, hogy az országjárás során a pártvezetést támadná.

Putyin magyarországi látogatása kizárólag Oroszország érdekeit szolgálta, hiszen az orosz elnök egy uniós fővárosban mondhatta el véleményét, legyen szó akár az amerikaiakról, akár az orosz-ukrán konfliktusról, vagy más, Oroszország számára fontos kérdésekről – ezt Mesterházy Attila, a parlament külügyi bizottságának MSZP-s tagja mondta az ATV Start című műsorában.

Az MSZP volt elnöke szerint ugyanakkor Putyin látogatása a magyar nemzeti érdek szempontjából semmiféle előrelépést nem hozott, sőt, az EU-ban és a NATO-ban is tovább ronthatja a nemzetközi diplomáciai kapcsolatainkat, miután ez a látogatás az orosz-ukrán konfliktus miatt igen nagy nemzetközi figyelmet kapott. Mesterházy szerint semmit nem tudtunk meg arról, hogy Orbán milyen gázmegállapodást kötött Putyinnal, így például nem tudjuk azt sem, hogy milyen mennyiségben, és milyen áron juthatunk orosz gázhoz a jövőben, miközben egyébként ma már a világpiacon is egyre olcsóbban lehet gázhoz jutni.

Mesterházy éppen ezért kezdeményezi, hogy Orbán Viktor számoljon be a külügyi bizottság előtt arról, hogy mi történt az Orbán-Putyin találkozón, illetve azt megelőzően az ukrán elnökkel folytatott tárgyaláson.

Mesterházy a párton belüli belviszályokról szóló sajtóhíreket pletykának nevezte, így például az sem igaz szerinte, hogy bármiféle sértettség lenne benne, amiért nem őt bízták meg a külügyi kabinet vezetésével. És bár a volt pártelnök valóban járja az országot, és felkeresi az MSZP helyi szervezeteit, de ezeken az úgynevezett platformtalálkozókon nem a pártvezetést támadja, hanem az MSZP megerősítésére tesz javaslatokat annak érdekében, hogy ennek a korrupt, antidemokratikus rendszernek a lebontását követően egy demokratikus, jóléti társadalmat tudjanak létrehozni.

atv.hu / J. I

forrás:atv.hu

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |