< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Putyin Pesten Pártok Putyinról: indokolatlan, aggasztó; árulás; előretolt bástya///Poutine Budapest Poutine partis: indue inquiétante; la trahison; avant-postes

| Mobile | RSS

Putyin Pesten Pártok Putyinról: indokolatlan, aggasztó; árulás; előretolt bástya///Poutine Budapest Poutine partis: indue inquiétante; la trahison; avant-postes

2015. február 18. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Putyin Pesten
Pártok Putyinról: indokolatlan, aggasztó; árulás; előretolt bástya

A hazai demokratikus ellenzéki pártok egyöntetűen elmarasztalólag nyilatkoztak a fővárost megbénító orosz elnöki látogatásról.

Az Együtt indokolatlannak és aggasztónak tartja az orosz elnök magyarországi látogatását, amelynek a párt szerint az egyetlen oka az volt, hogy Vlagyimir Putyin az Európai Unióban “parádézhasson”.

Szelényi Zsuzsanna, a párt független országgyűlési képviselője az orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva kedden este újságíróknak azt mondta: Magyarország számára a látogatásnak nincs hozadéka, és a jelenlegi politikai helyzetben semmi ok nem volt Vlagyimir Putyin fogadására.

Kijelentette, hogy az Európai Unió diplomáciai karanténban tartja Oroszországot az ukrajnai fegyveres agresszióban való részvétele miatt, Orbán Viktor azonban lehetővé tette, hogy Oroszország rést üssön ezen. Szerinte ezért történelmi felelősség terheli a magyar miniszterelnököt.

Szerinte a kedden aláírt szerződések nem indokolják a legmagasabb szintű találkozót.

Szelényi Zsuzsanna aggasztónak nevezte, hogy a Gazprom további lehetőséghez jut a magyarországi gáztározók használatában, de mint mondta, újabb Pakssal kapcsolatos szerződéseket is előre vetít a találkozó. A politikus ugyancsak aggasztónak nevezte a Déli Áramlat “utódjáról” szóló egyeztetéseket is.

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök elárulta a magyar nemzeti érdeket a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való budapesti tárgyalásán.

Tóth Bertalan, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese kedd esti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: az orosz elnök “biodíszletnek” használta Magyarországot, hogy megmutassa, van olyan uniós és NATO-tagország, ahol barátsággal fogadják.

Hozzáfűzte, hogy Vlagyimir Putyin arra is felhasználta a találkozót, hogy a hosszú távú gázszállítási szerződésből le nem hívott gázt drágábban adhassa, olyan áron, amit a világpiaci helyzet nem indokol. Mint mondta, a magyar érdek az lett volna, hogy olcsóbban lehessen a gázmennyiséget lehívni, az árcsökkenés pedig a magyar embereket illetné meg.

Az ellenzéki politikus szerint a munkalátogatást követő sajtótájékoztatón kiderült, hogy Oroszország “szemet vetett” a magyar gáztározókra, de a részletekről nem esett szó.

Tóth Bertalan azt követelte, hogy hozzák nyilvánosságra a kétórás megbeszélés minden részletét, mert kizártnak tartja, hogy csak a tárcák közötti egyezményekről lett volna szó.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint Orbán Viktor Oroszország előretolt bástyájává alakítja Magyarországot.

Jávor Benedek kedd esti sajtótájékoztatóján Vlagyimir Putyin budapesti látogatására, illetve az orosz elnök és a magyar miniszterelnök közös sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva úgy fogalmazott: a sajtótájékoztató után egyetlen kérdés maradt nyitva, “mit is csinált Vlagyimir Putyin Magyarországon”.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Az európai parlamenti képviselő szerint a bejelentett megállapodásokat részben helyettes államtitkári szinten szokták megkötni, a hosszú távú gázszerződésben bennmaradt gáz lehívásáról szóló megállapodások pedig már korábban megszülettek, ezért emiatt sem volt szükség a találkozóra.

Jávor Benedek kitért arra is: délután a Fiumei úti temetőben “az ellenforradalmi emlékmű” megkoszorúzásával elárulták Magyarország múltját, este pedig elárulták Magyarország jövőjét. A sajtótájékoztatón világossá vált, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Oroszország előretolt bástyájává alakítja Magyarországot, az orosz érdekek határozott képviseletét vállalja az EU-n belül – jelentette ki.

Az ellenzéki politikus szomorú történelmi pillanatnak nevezte, hogy a magyar miniszterelnök letette a voksot “egy birodalmi hangot megütő, agresszív külpolitikát valló” Oroszország mellett. “Ennek az Oroszországnak lettünk a legvidámabb barakkja” – mondta Jávor Benedek.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök kedden elárulta Európát, az európai közösséget és Magyarországot – mondta kedd esti, budapesti sajtótájékoztatóján Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke.

Az EP-képviselő Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti találkozójára és az azt követő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

Az ellenzéki politikus szerint a magyar kormány “gyáván elmismásolta” azt a tényt, hogy az orosz-ukrán konfliktusban Oroszország az agresszor.

Azt is Vlagyimir Putyinnak kellett “kiböknie”, hogy a paksi szerződésről is tárgyaltak, és hosszú évtizedekre “lényegében gyarmattá tették Magyarországot” azzal, hogy eladósították az egész országot – jelentette ki Niedermüller Péter.

Amikor Orbán Viktor eurázsiai összefogásról beszélt, akkor tulajdonképpen az EU politikájával fordult szemben – vélekedett. A miniszterelnök arra vállalkozott, hogy olyasmit képvisel Brüsszelben, amelyet az EU egésze elutasít – tette hozzá, megjegyezve: Magyarország már így is “pária” az európai közösségen belül.

Végül felhívta a figyelmet: Orbán Viktor egyfelől megengedte, hogy az orosz elnök megkoszorúzza az 1956-os forradalom ellen harcoló orosz katonák emlékművét, másfelől pedig a rezsicsökkentést összekapcsolta “a
biztonságos orosz gáz illúziójával”.

forrás:ma.hu

Poutine Budapest
Poutine partis: indue inquiétante; la trahison; avant-postes

Les partis de l’opposition démocratique domestiques déclarés paralysante visite présidentielle russe de la capitale à l’unanimité.

Avec la injustifiée et est préoccupé par la visite du président russe en Hongrie, où le parti estime que la seule raison pour cela était que Vladimir Poutine dans l’Union européenne “parádézhasson.”

Zsuzsanna Szelenyi, partie indépendante membre du Parlement en réponse au président russe et le Premier ministre Viktor Orban a dit une conférence de presse conjointe avec des journalistes mardi soir déclaré que la visite à la Hongrie sans réellement gagner, et la situation politique actuelle, il n’y avait aucune raison d’accepter Vladimir Poutine.

Il a déclaré que l’Union européenne considère la Russie quarantaine diplomatique pour son implication dans l’agression armée ukrainienne, mais Viktor Orban a permis à la Russie de frapper cette lacune. Dans son avis, par conséquent, la responsabilité historique du Premier ministre hongrois.

Selon lui, le mardi signé des contrats ne sont pas justifiées par la réunion de haut niveau.

Zsuzsanna Szelényi appelé craint que Gazprom obtient une autre occasion d’utiliser les réservoirs de gaz hongrois, mais comme il le dit, de nouveaux contrats Pakssal préfigure également la réunion. Les politiciens sont également préoccupés par les négociations ont appelé le “successeur” South Stream est.

Le MSZP du Premier ministre Viktor Orban a dit l’intérêt national hongrois dans les négociations avec le président russe Vladimir Poutine à Budapest.

Bertalan Tóth, le groupe parlementaire socialiste du parti adjoint conférence de presse mardi soir le président considère “biodíszletnek” Russie Hongrie est utilisé pour montrer qu’il ya un État membre de l’UE et de l’OTAN qui acceptent amitié.

Il a ajouté que Vladimir Poutine a également utilisé la réunion pour les contrats de fourniture de gaz à long terme ne avaient pas appelé à donner son gaz plus cher à un prix qui ne peut être justifiée sur la situation du marché mondial. Comme il le dit, l’intérêt hongrois aurait été la quantité de gaz qui peut être tirée en plus le prix va baisser pour toucher le peuple hongrois.

Le politicien de l’opposition, selon une conférence de presse à l’issue d’une visite de travail a révélé que la Russie “avait un oeil” l’gáztározókra hongrois, mais les détails ne sont pas mentionnés.

Bertalan Tóth a demandé de divulguer tous les détails de la discussion de deux heures, ce est absurde, mais ce était sur les conventions entre les ministères.

Le Dialogue pour la Hongrie (PM), selon Viktor Orbán, la Hongrie, la Russie vers l’avant dans un bastion.

Maple Benoît mardi conférence de presse de nuit Vladimir Poutine à visiter Budapest et le président russe et le premier ministre de la Hongrie en réponse à une conférence de presse conjointe à-dire ce qui a été dit après la conférence de presse, la seule question laissée ouverte, “de ce qu’il a fait en Hongrie Vladimir Poutine.”
MTI Photo: Balazs Mohai

Selon l’eurodéputé, les accords notifiés conclus par le secrétaire adjoint du niveau de l’Etat est souvent partie des accords de contrat de gaz à long terme gaz restant est déjà né sera appelé, ainsi donc il ne était pas nécessaire pour la réunion.

Benoît a également noté à Maple: cimetière Fiume Street dans l’après-midi, “le monument de contre-révolutionnaire” megkoszorúzásával trahi de la Hongrie le passé, l’avenir de la soirée a été trahi Hongrie. Lors de la conférence de presse, il est devenu clair que le Premier ministre Viktor Orban de la Russie, de la Hongrie vers l’avant dans un bastion des intérêts russes cabinet accepte de représenter l’UE – dit-il.

Politiciens de l’opposition ont appelé un moment triste dans l’histoire, le Premier ministre hongrois a mis sur les côtés avec “une seule voix à exercer impérial, politique étrangère agressive, déclarant” la Russie. “Ce est devenu le plus heureux de caserne en Russie” – Maple Benoît XVI a dit.

La Coalition démocratique (DK) du Premier ministre Viktor Orban a déclaré mardi l’Europe, la Communauté européenne et la Hongrie – a déclaré mardi la conférence de presse du soir à Budapest Peter Niedermüller, vice-président du parti d’opposition.

Le député Premier ministre hongrois Viktor Orban et le russe rencontre le président Vladimir Poutine, et la conférence de presse qui a suivi à Budapest répondu déclaré.

Politiciens de l’opposition ont dit “elmismásolta lâche” du gouvernement hongrois le fait que le conflit russo-ukrainien, la Russie est l’agresseur.

Il avait aussi “kiböknie” Vladimir Poutine que le contrat est négocié Paks, et de longues décennies “essentiellement prouvé Hongrie colonie» qui eladósították l’ensemble du pays – a déclaré Peter Niedermüller.

Lorsque Viktor Orban eurasienne összefogásról parlé, il se fait contre la politique de l’UE – a opiné. Le Premier ministre se est engagé à représenter quelque chose à Bruxelles, qui a rejeté l’UE dans son ensemble – il ajouté, notant: la Hongrie est déjà «paria» dans la Communauté européenne.

Enfin averti: Viktor Orbán d’une part permis la couronne présidentielle russe lutter contre la 1956 soldats russes mémoire, d’autre part, la réduction des frais généraux liée »dans le
Russie illusion de gaz de la sécurité “.

Source: ma.hu

Leave a Reply 205 megnézve, 1 alkalommal mai nap |