< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Dúl a harc Varga és Matolcsy között?///La batalla se libra entre Varga y Matolcsy?

| Mobile | RSS

Dúl a harc Varga és Matolcsy között?///La batalla se libra entre Varga y Matolcsy?

2015. február 19. | hozzászólás | Közélet

Dúl a harc Varga és Matolcsy között?

A Figyelő úgy tudja, Matolcsy változatlanul magát tekinti a gazdaságpolitika mozgatójának.

Harcban áll egymással Varga Mihály és Matolcsy György – írja csütörtöki számában a Figyelő. A hetilap információi szerint a miniszter és a jegybankelnök viszonya soha nem volt békés, azonban személyiségükből fakadóan a nézeteltéréseiket nem viszik ki a nyilvánosság elé. A Figyelő úgy tudja, szakmai álláspontjuk oly mértékben különbözik, hogy egymás közti kommunikációjuk minimálisra, vagyis a feltétlenül szükségesre szorítkozik. Az feszültséget tovább gerjeszti, hogy információk szerint Matolcsy újabb és újabb hídfőállásokat próbál meg elfoglalni Vargától, és változatlanul magát tekinti a gazdaságpolitika mozgatójának.

A Figyelő emlékeztet, hogy arról a két emberről van szó, akik a legerősebb állami kontrollt gyakorolják a magyar gazdaság felett. A nemzetgazdasági miniszter a jövedelempolitikán, a jegybankelnök pedig a pénz értékének karbantartásán keresztül tudja befolyásolni a folyamatokat. Ezzel szemben most összemosódnak a szerepek – teszik hozzá. A jegybank a saját eszközeivel próbálja berúgni a gazdaság motorját, hitelprogramokat indít, a devizatartalékok felhasználásával menedzseli a lakossági hitelválságot. Eddig, úgy tűnik, eredményesen: tavaly 3,5 százalékkal bővült a gazdaság.

A lap szerint a Varga-Matolcsy csata egyik legutóbbi állomása a minisztérium felügyelete alá tartozó Államadósság Kezelő Központ volt. A Töröcskei István távozása után megüresedett vezérigazgatói posztra a Figyelő információi szerint Kármán Andrást jelölte volna Varga Mihály. Végül azonban Barcza György, a Napi Gazdaság főszerkesztője lett az ÁKK első embere, akit Matolcsyhoz közelebb állónak mondanak – írja a gazdasági hetilap.

atv.hu

forrás:atv.hu

La batalla se libra entre Varga y Matolcsy?

El monitor se entiende como la economía sigue actuador política Matolcsy.

En guerra con uno a George Michael Varga y Matolcsy – introducir la edición del jueves del monitor. El periódico semanal, según el ministro de información y dinero del banco central nunca ha sido pacífica, pero la personalidad debido a sus diferencias no son llevados a cabo para el público. El monitor entiende posiciones profesionales es tan diferente a comunicarse entre sí a un mínimo, que se limita a lo estrictamente necesario. Alimentando aún más la tensión que de acuerdo a la información Matolcsy con nuevas cabezas de puente Vargától tratando de ocupar y continuará considerando a sí mismos para ser el motor de la política económica.

El Observatorio recuerda que se trata de dos personas que ejercen control sobre el estado más poderoso de la economía húngara. El ministro de economía nacional puede influir en el proceso a través de la política de ingresos, el banco central y el valor monetario de mantenimiento. Por el contrario, ahora difuminación de papeles -, añaden. El banco central está a punto de enviar a sus propios medios tratan el motor de la economía, los programas de crédito en su lugar, utilizando las reservas de divisas administradas por la crisis de crédito minorista. Hasta el momento, parece acertada: el año pasado, la economía creció un 3,5 por ciento.

Volver Varga Matolcsy dijo que la batalla fue una de las últimas etapas de la Agencia de Gestión de la Deuda bajo la supervisión del Ministerio de pertenencia. Después de la salida de Stephen Töröcskei puesto vacante de director general del Observatorio, de acuerdo a la información han sido identificados Andras Mihaly Varga Karman. Eventualmente, sin embargo, George Barcza, el editor de Diario Económico estuvo a cargo de la Agencia de Gestión de la Deuda del Gobierno, que está más cerca de Matolcsy diciendo – escribe el semanario económico.

atv.hu

Fuente: atv.hu

Leave a Reply 142 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: