< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Máté T. Gyula:Orbán

| Mobile | RSS

Máté T. Gyula:Orbán

2015. február 19. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Máté T. Gyula:Orbán
Álláspont. Yes, Sir! Ez, amit Magyarország miniszterelnöke nem mond ma ki.

szerző:Máté T. Gyula

Yes, Sir!
Ez az egyetlen válasz, amit elvárnak Magyarország miniszter-elnökétől.
Yes, Sir!
Ez az a viselkedési forma, amolyan válaszféle, amit mi itt, diktálásra nevelve, míves tengerentúli akcentussal Közép-Európában kiejthetünk.

Washington ezt és csak ezt várja el tőlünk. Ez az a szövetséginek nevezett politika, amit Varsótól Budapestig megkövetelnek tőlünk. Ezért fizetnek szakértőt, blogírót, bárkit, akit nem érdekel hazája függetlensége. Ezért fenyegetnek színes forradalmakkal, beöntés hangulatú liberalizmussal és valami sajátos demokratizmussal, ami abból áll, hogy avas hamburgerfélét keverünk mogyoróvajjal, majd teszünk egy szmájlit Guantánamo honlapja mellé.

Kellőképpen zavarosnak tűnik?

Az hát. Ez nem tényekről, ez sulykolásról szól. A hazai ellenzékszerűség gyurcsányi lendülettel vetette bele magát a magyar–orosz viszony tönkretétele nevű akcióba. Ilyen-olyan „szakértő” magyarázza, hogy Vlagyimir Putyin mosoly helyett dühödt vicsort szánt Orbán Viktornak. Mert Orbán ugye utálja a szovjeteket, illetve bocs, most már az oroszokat, vagy lécci, pillanat meg mindjárt, megint elvétettük, most jön a pontos variáció: Viktor muszkabarát.

Egyre zavarosabbnak tűnik?
Hát próbáljunk tisztázni.

Orbán Viktort lehet szeretni vagy nem. Lehet pletykálkodni a családjáról, kitalálni, hogy melyik tanácsadója hány pogácsát majszolt el suttyomban. Média válogatja az övön alulit is, hányingerkeltően elegáns.
Orbán Viktort azonban alapvetően azért akarják gyűlöletessé tenni, mert nem alkalmazkodik a megrendeléshez. Se nyugatról, se keletről érkezőnek.

Kérem, Kedves Olvasó, néhány sor erejéig viselje el az Orbán elleni mostani vádpiramist.
Először is: Orbán megalkudott Putyinnal a gázról, ki vagyunk szolgáltatva, de most már aztán roppantul nagyon. A valóság? Nos, az annyi, hogy a korábbinál kedvezőbb árat kaptunk, máshonnan meg nem jön gáz. Illetve megint csak elnézést: lenne máshonnan gáz, talán, meg nagyon, amennyiben Magyarország egy édibédi kistálcán feltálalja függetlenségét, Orbán fejét, és ráadásként ad egy kellőképpen demokratikus bankszámlaszámot. Ezért több lesz a gázszámla, ezért ellehetetlenül a hazai vállalkozó – hát kit érdekel ez? Ez szempont? Ugyan kérem… Itt európai értékekről beszélünk. Vagy miről is?

Így másodszor: Orbán tárgyalt és érdemi megoldást vetett fel a Déli Áramlat pótlására. Emlékezzünk, ez a gázvezeték azért bukott, mert sérült valamilyen nehezen értelmezhető uniós alapelv. Ahhoz hasonló, amely szabályozza a bakonyi disznóvágás menetrendjét, és töpörtyűt is csak szabványosított műanyagból rendel. Most arról beszélünk, hogy Európának az értelmes része megoldhatja saját energiaellátását. Ugye milyen értelmetlen az, hogy ne kuncsorogjunk valaki felé, hanem az eddigi mellé legyen egy külön vezeték, ami Ukrajna őrültsége ellenére sem veszélyezteti a hazai meleget? Mondjuk, ami Törökországtól Macedónián és Szerbián át hozzánk vezet?

Praktikus és jó ötlet?
Az hát.

Most megnyugodott a Kedves Olvasó? Ne tegye! Ez a vezeték ugyanis nem demokratikus. Kérem, ne vesztegessék azzal az időt, hogy megnézik, milyen szép, szabadelvű verseket szaval a mellékhelyiségük csöve. Uncsi lesz. A számlájukat nézzék inkább.

Orbán Viktor a minap nyíltan elmondta: nagyon nem szerette a szovjeteket. Sőt, volt, amikor ésszerűnek tűnt tengerentúli befolyást telepíteni Magyarországra.

Akkor.
Ma Magyarország függetlenségét, érdekeinek és értékeinek érvényesítését az szolgálja, hogy – tartva a nyugati barátságot – kelet felé is nyissunk.

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozója sikeres volt. Magyarországnak és Oroszországnak is használ. Sokan és sokféleképpen akarják ezt tönkretenni. Van óceánon átnyúlni remélt érdek éppúgy, mint pitiáner tartozás, amelyet nagyszerű politikai szólamért rendeznek egy barátságos bankban.
Yes, Sir?

Orbán egyértelmű választ adott.
Ne haragudjon senki, amiért a végére még egyszer leírom: Magyarország független ország!

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 263 megnézve, 1 alkalommal mai nap |