< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Magyarország kész az értelmes párbeszédre, de az alaptalan vádaskodást visszautasítja

| Mobile | RSS

Magyarország kész az értelmes párbeszédre, de az alaptalan vádaskodást visszautasítja

2015. február 20. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Magyarország kormánya értetlenül áll a Human Rights Watch 2015. február 18-án közzétett jelentésében megfogalmazott vádaskodások előtt. Hazánk kész bármely nemzetközi partnerrel az értelmes párbeszédre, de az alá nem támasztott megállapítások ítéletként történő beállítását határozottan visszautasítja.

A jelentéssel kapcsolatban Répássy Róbert államtitkár nyilatkozott a kormany.hu-nak:

„Az ember sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége” – mondja ki Magyarország Alaptörvénye. Az állam e kötelezettségének teljesítése érdekében nyitott a párbeszédre. Ez így volt a korábbiakban is. A Human Rights Watch által most megfogalmazott vélemény azonban már lezárt ügyeket kíván újranyitni. A jogállamiság követelményeinek megfelelően rendezett ügyekre a jogállami mechanizmust szorgalmazni önellentmondás, és az európai eszmének sem használ. Egy magára valamit is adó nemzetközi emberi jogi szervezet nemtelen vádaskodása és lejárató szándékú közleménye visszatetszést kelt, és csak a szélsőséges eszmék és szervezetek malmára hajtja a vizet.

Amennyiben bárki vagy bármely szervezet őszintén aggódik az emberi jogok helyzetéért, azt olyan területen tegye, ahol valóban veszélyben vannak az emberi jogok. Magyarország komoly aggodalommal tekint a közel-keleti keresztények romló helyzetére és fontosnak tartja, hogy a civil szervezetek is határozottan lépjenek fel az üldöztetettek érdekében.

A videó letölthető a sajtószobában.

(Igazságügyi Minisztérium)

Leave a Reply 259 megnézve, 1 alkalommal mai nap |